Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială (AJPIS), care efectuează plata beneficiilor sociale, au intrat în Revisal, baza de date cu toţi angajaţii din România, gestionată de Inspecţia Muncii.
Anunţul a fost făcut, de curând, de către ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pe pagina sa de Facebook. "Agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială au intrat în Revisal şi văd informaţia necesară pentru ca serviciile oferite să nu mai pună oamenii pe drumuri. Toate serviciile oferite de AJPIS-uri, pentru care aveau nevoie de date cu privire la contractele de muncă încheiate/în vigoare, se vor derula mai uşor. Urmează simplificarea procedurilor!", a precizat ministrul.
Astfel, instituţiile vor lua, în baza unei parole de acces, datele necesare despre situaţia solicitantului direct din Revisal, nemafiind necesar ca acesta să se prezinte personal pentru ridicarea diferitelor adeverinţe. Lucru extrem de benefic, daca ţinem cont de faptul că, numai în anul 2019, în evidenţa AJPIS Galaţi s-a aflat un număr mediu de 5.160 de beneficiari de indemnizaţie pentru creşterea copilului, în timp ce pentru alocaţia de stat pentru copiii au fost înregistraţi 90.862 de beneficiari. De asemenea, 7.916 persoane au primit ajutor social, iar 6.054 de familii au beneficiat de alocaţie pentru susţinerea familiei. În ceea ce priveşte alocaţia de plasament, a fost înregistrat un număr mediu de 899de beneficiari, existând în evidenţele AJPIS Galaţi şi un număr mediu de 15.161 persoane cu handicap.

Citit 740 ori Ultima modificare Luni, 03 Februarie 2020 18:22

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro