AJPIS Galaţi are acces în Revisal, pentru simplificarea birocraţiei

AJPIS Galaţi are acces în Revisal, pentru simplificarea birocraţiei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială (AJPIS), care efectuează plata beneficiilor sociale, au intrat în Revisal, baza de date cu toţi angajaţii din România, gestionată de Inspecţia Muncii.

Anunţul a fost făcut, de curând, de către ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pe pagina sa de Facebook. "Agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială au intrat în Revisal şi văd informaţia necesară pentru ca serviciile oferite să nu mai pună oamenii pe drumuri. Toate serviciile oferite de AJPIS-uri, pentru care aveau nevoie de date cu privire la contractele de muncă încheiate/în vigoare, se vor derula mai uşor. Urmează simplificarea procedurilor!", a precizat ministrul.

Astfel, instituţiile vor lua, în baza unei parole de acces, datele necesare despre situaţia solicitantului direct din Revisal, nemafiind necesar ca acesta să se prezinte personal pentru ridicarea diferitelor adeverinţe. Lucru extrem de benefic, daca ţinem cont de faptul că, numai în anul 2019, în evidenţa AJPIS Galaţi s-a aflat un număr mediu de 5.160 de beneficiari de indemnizaţie pentru creşterea copilului, în timp ce pentru alocaţia de stat pentru copiii au fost înregistraţi 90.862 de beneficiari. De asemenea, 7.916 persoane au primit ajutor social, iar 6.054 de familii au beneficiat de alocaţie pentru susţinerea familiei. În ceea ce priveşte alocaţia de plasament, a fost înregistrat un număr mediu de 899de beneficiari, existând în evidenţele AJPIS Galaţi şi un număr mediu de 15.161 persoane cu handicap.

Citit 2343 ori Ultima modificare Luni, 03 Februarie 2020 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.