Podul peste Dunăre, construit cu oţel de la Galaţi

Podul peste Dunăre, construit cu oţel de la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(38 voturi)

Combinatul siderurgic Liberty Galaţi va furniza oţel pentru cel mai important proiect regional de dezvoltare a infrastructurii - podul peste Dunăre de la Brăila. Mai exact, siderurgiştii gălăţeni vor livra pentru Fincantieri Infrastructure tabla groasă care va fi, mai apoi, folosită la confecționarea segmenților tablierului podului, operațiune care se desfășoară la Șantierul Naval Vard din Brăila.

"Suntem mândri să fim furnizori, dar și foarte hotărâți să livrăm clientului nostru soluțiile tehnice, logistice și comerciale așteptate" a declarat Bogdan Grecu, directorul general al Liberty Galați. "Podul are o mare importanță pentru noi și pentru comunitate. Am arătat deschidere și flexibilitate față de cerințele specifice ale clientului nostru. Totodată, am reușit ca pentru primele volume să reducem timpii de laminare, de la şase - opt la două - patru săptămâni, în urma prioritizării proiectului pe întregul circuit de producție", a declarat la rândul ei Cristina Șerbănoiu, şeful echipei Servicii Clienți a Liberty Galați.

Podul peste Dunăre va avea o lungime de 1.974 de metri și va fi construit de companiile Astaldi și IHI Infrastructure Systems. Valoarea proiectului este estimată la circa 500 de milioane de euro.

Tabla groasă produsă la Galați a fost folosită și la construcția Podului "Osman Gazi", inaugurat în 2016, care traversează Golful Izmit.

 
Citit 17998 ori Ultima modificare Vineri, 28 Februarie 2020 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.