Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

La Şantierul Naval Damen Mangalia au fost trimişi în şomaj tehnic aproximativ 500 de angajaţi, din cauza sincopelor care au apărut în furnizarea echipamentelor din import pentru navele aflate în construcţie. Potrivit unor surse din cadrul companiei, muncitorii urmează să intre în şomaj tehnic prin rotaţie, pe o durată de două săptămâni. De asemenea, la nivelul şantierului a fost adoptat un plan de măsuri pentru prevenirea riscului infectării cu coronavirus, printre care se număr organizarea lucrului în mai multe ture, restricţionarea accesului în unitate, dezinfecţie, control medical periodic etc.

SN Damen Mangalia are în prezent aproape 2.100 de angajaţi şi are în lucru şapte nave, printre care se numără şi modernizările la remorcherul multifuncţional "Perseus", aparţinând Administraţiei Fluviale Dunărea de Jos (AFDJ) Galaţi.

Potrivit sursei citate, în Șantierul Naval Damen Galaţi nu se intenţionează, deocamdată cel puţin, trimiterea angajaţilor în şomaj tehnic. Desigur, lucrurile depind foarte mult de modul în care se va manifesta, la Galaţi, epidemia de coronavirus.

La SN Damen Galaţi se află în prezent în construcţie una dintre cele mai importante comenzi din istoria construcţiilor navale, respectiv spărgătorul de gheaţă "Nuyina", destinat Diviziei Antarctice Australiene, nava urmând să fie livrată chiar în cursul acestui an.

Citit 1341 ori Ultima modificare Joi, 26 Martie 2020 23:37

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro