La Mangalia, Damen trimite primii oameni în şomaj tehnic

La Mangalia, Damen trimite primii oameni în şomaj tehnic
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

La Şantierul Naval Damen Mangalia au fost trimişi în şomaj tehnic aproximativ 500 de angajaţi, din cauza sincopelor care au apărut în furnizarea echipamentelor din import pentru navele aflate în construcţie. Potrivit unor surse din cadrul companiei, muncitorii urmează să intre în şomaj tehnic prin rotaţie, pe o durată de două săptămâni. De asemenea, la nivelul şantierului a fost adoptat un plan de măsuri pentru prevenirea riscului infectării cu coronavirus, printre care se număr organizarea lucrului în mai multe ture, restricţionarea accesului în unitate, dezinfecţie, control medical periodic etc.

SN Damen Mangalia are în prezent aproape 2.100 de angajaţi şi are în lucru şapte nave, printre care se numără şi modernizările la remorcherul multifuncţional "Perseus", aparţinând Administraţiei Fluviale Dunărea de Jos (AFDJ) Galaţi.

Potrivit sursei citate, în Șantierul Naval Damen Galaţi nu se intenţionează, deocamdată cel puţin, trimiterea angajaţilor în şomaj tehnic. Desigur, lucrurile depind foarte mult de modul în care se va manifesta, la Galaţi, epidemia de coronavirus.

La SN Damen Galaţi se află în prezent în construcţie una dintre cele mai importante comenzi din istoria construcţiilor navale, respectiv spărgătorul de gheaţă "Nuyina", destinat Diviziei Antarctice Australiene, nava urmând să fie livrată chiar în cursul acestui an.

Citit 2794 ori Ultima modificare Joi, 26 Martie 2020 23:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.