Amânarea plăţii ratelor la bănci trebuie folosită cu moderaţie

Amânarea plăţii ratelor la bănci trebuie folosită cu moderaţie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, îi sfătuieşte pe cei cu credite la bancă să fie cumpătaţi în cazul în care vor solicita amânarea ratelor şi să meargă iniţial pe o lună-două şi apoi să extindă, dacă va fi cazul, la nouă luni, pentru a nu avea probleme în viitor.

"Românii trebuie să înţeleagă că amânare nu înseamnă iertare şi trebuie să fie cumpătaţi. Dacă avem nevoie de păsuire să începem cu o lună, două, să nu ne creăm probleme pe viitor (...) Este vorba de (amânare - n.r) până la nouă luni, dar oamenii pot folosi această posibilitate o lună, două, trei, după posibilităţile fiecăruia. Trebuie să spunem foarte clar: amânare nu înseamnă iertare. După ce trece perioada de amânare, ratele trebuie plătite. Bineînţeles că nu vor fi plătite imediat, dar trebuie plătite. Oamenii trebuie să fie foarte atenţi când cer să li se amâne ratele şi să nu se întindă prea mult. Eu aş propune fiecărui român care vrea să acceseze această facilitate să înceapă uşor, cu o lună, două", a spus Cîţu, în cadrul unei emisiuni televizate.

El a precizat că această facilitate se adresează atât persoanelor fizice cât şi celor juridice şi este şi pentru credite de consum, şi pentru credite ipotecare. Cîţu a menţionat că pe această perioadă de amânare nu se întâmpla nimic în ceea ce priveşte situaţia creditului, nu va fi la biroul de credit, "nu va fi nicăieri", o decizie a Băncii Naţionale a permis acest lucru, iar creditele nu vor intra în categoria celor neperformante, astfel că băncile nu vor trebui să facă provizioane.

Pentru a beneficia de această măsură, cei interesaţi nu trebuie să meargă la bancă, ci vor depune o declaraţie online.

Citit 1223 ori Ultima modificare Vineri, 27 Martie 2020 23:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.