Începe verificarea în teren a culturilor compromise de secetă

Începe verificarea în teren a culturilor compromise de secetă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ordinul comun al Ministerului Agriculturii și al Ministerului Afacerilor Interne pentru aprobarea regulamentului privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice a fost publicat în Monitorul Oficial al României pe 16 aprilie.

"La această dată, UAT-urile unde există fermieri ce au culturile compromise ca urmare a fenomenului de secetă sunt în curs de realizare și centralizare a documentației necesare, mai exact a rapoartelor operative cu pagubele la culturile agricole, asociate fenomenului meteorologic de secetă pedologică, prevăzute în anexa 1 a ordinului. Începând de astăzi (vineri, 24 aprilie - n.r.), conform procedurilor, echipe mixte compuse din reprezentanți ai Direcției Agricole, APIA și primăriilor pe raza cărora există suprafețe de culturi afectate vor fi în teren pentru a se întâlni cu agricultorii care au depus cereri de despăgubire”, ne-a precizat Floricel Dima, directorul executiv al Direcției pentru Agricultură Județene Galați.

Într-un recent interviu acordat unui post de televiziune de specialitate, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a precizat că există fermieri care doresc urgentarea operațiunilor, pentru a primi undă verde pentru despăgubiri, dorind, eventual, o reînsămânțare a terenurilor. Pe de altă parte, conform declarațiilor ministrului, există și o altă categorie, care ar intenționa prelungirea până după data de 15 mai, pentru a avea o imagine cât mai fidelă a pagubelor produse de seceta pedologică pe suprafețele cultivate afectate. "Am avut discuții cu prim-ministrul și cu ministrul de Finanțe pentru a găsi soluții să îi despăgubim pe toți cei afectați de această secetă extremă", a mai spus Oros, fără a avansa procente cu privire la cuantumul despăgubirilor.

Citit 1743 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Aprilie 2020 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.