Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Sâmbătă, 16 mai, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a adus la cunoștința opiniei publice că a demarat deja autorizarea la plată a schemelor de sprijin cuplat în sectorul vegetal - Campania 2019.
Astfel, au fost autorizate plăți pentru 30.491 fermieri cu o sumă totală de aproape 54,75 milioane de euro.
Potrivit prevederilor legale pentru aprobarea plafoanelor alocate măsurilor de sprijin cuplat în sectorul vegetal pentru anul de cerere 2019 - “Cuantumul pe unitatea de măsură pentru fiecare măsură de sprijin cuplat în sectorul vegetal se calculează de către APIA, prin raportarea plafoanelor prevăzute la alin. 5 la suprafețele eligibile pentru anul 2019”, rezultând cuantumurile din tabelul anexat.
Valorile cele mai ridicate se acordă în cazul legumelor cultivate în sere și solarii - cca 4.649 euro/ha, dar și pentru tomate pentru industrializare cultivate în câmp, aproape 1.718 euro/ha și sămânță de cartof - 1.386 euro/ha.

Citit 770 ori Ultima modificare Duminică, 17 Mai 2020 18:43

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro