Sistemul Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor. Galațiul ar urma să dețină șase puncte de lansare

Sistemul Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor. Galațiul ar urma să dețină șase puncte de lansare
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în perioada 12-22 iunie, din punctele de lansare ale unităților de combatere a căderilor de grindină din cadrul Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor (SNACP) au fost lansate 629 de rachete antigrindină pentru protejarea culturilor agricole și a comunităților locale din zonele de intervenție. Lansările au avut efectul scontat, iar pericolul căderilor de grindină a fost înlăturat, datorită intervențiilor active în atmosferă.

În alte zone ale țării, neprotejate față de căderile de grindină, precum și în alte localități afectate de vremea rea și care nu se află în aria de intervenție a infrastructurii SNACP, s-au înregistrat căderi de grindină și furtuni intense, care au produs pagube însemnate, culturile agricole fiind afectate de fenomene meteo extreme.

Sezonul de combatere a căderilor de grindină se derulează în perioada 15 aprilie - 15 octombrie 2020, iar în intervalul 15 aprilie - 22 iunie s-au lansat în total 2.087 de rachete antigrindină, înregistrându-se o creștere semnificativă față de perioada similiară din anii anteriori.

Conform documentelor SNACP, pentru județul Galați se prognozează realizarea a șase puncte de lansare.

Citit 2005 ori Ultima modificare Duminică, 12 Iulie 2020 16:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.