Depozitele gălățenilor depășesc cu mult valoarea creditelor. Cifre bancare la... ”malul Dunării”

Depozitele gălățenilor depășesc cu mult valoarea creditelor. Cifre bancare la... ”malul Dunării”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Ultimele date publicate de Banca Națională a României (BNR) privind structura în profil teritorial a creditelor și depozitelor clienților nebancari arată că la nivelul județului Galați împrumuturile acordate totalizau circa 4,25 miliarde de lei, din care 3,2 miliarde de lei reprezintă credite în lei, diferența fiind dată de creditele în valută, echivalent în moneda națională.

Din acest total, majoritare sunt creditele accesate de persoane fizice (gospodăriile populației) ce însumează 2,53 miliarde de lei, adică aproape 60 la sută din total. De menționat este și faptul că ponderea creditelor restante la finele lunii iulie 2020 este de doar puțin peste doi la sută, mai exact 100,3 milioane de lei, în valoare nominală.

În ceea ce privește depozitele clienților nebancari gălățeni, acestea se situează la un total de aproape 6,3 miliarde de lei, din care circa 4,1 miliarde de lei reprezintă depozite în lei, restul fiind în valută. În acest context, mai bine de jumătate, circa 3,3 miliarde de lei reprezintă disponibilități la vedere ale clienților nebancari în lei și în valută, iar restul de circa trei miliarde de lei constituie depozite la termen și depozite rambursabile după notificare. În fine, de menționat este și faptul că gospodăriile populației dețin, cumulat, în lei și în valută, 4,78 miliarde de lei, cu titlu de disponibilități la vedere și depozite la termen, ceea ce reprezintă peste trei sferturi din totalul menționat.

Citit 2320 ori Ultima modificare Luni, 31 August 2020 13:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.