Alte 4,5 milioane de lei pentru fermierii gălățeni

Alte 4,5 milioane de lei pentru fermierii gălățeni
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Schema de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, având ca scop compensarea pierderilor în perioada cuprinsă între 1 martie și 1 iulie 2020 pentru fermierii ce dețin în exploatație minim 91 de capete de bovine se bazează pe fonduri de la bugetul de de stat.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că banii vor fi virați în conturile fermierilor până la finele anului în curs, iar, în județul Galați, toți cei patru potențiali beneficiari au depus cereri până la această dată, cu o valoare totală de 90.300 de euro, respectiv circa 437.000 de lei. APIA precizează și că pentru fermierii care dețin între cinci și 90 capete de bovine se acordă sume de bani prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, în vederea reluării fluxului tehnologic normal al fermelor și menținerii viabilității acestora, ajutorul per beneficiar fiind de maximum 7.000 de euro.

La rândul său, în cadrul schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul avicol în contextul crizei economice generate de pandemie, toți potențialii beneficiari de ajutor din judeţul Galaţi, în număr de șapte, au depus solicitări în valoare totală de 522.477 de euro, respectiv aproximativ 2,5 milioane de lei.

În fine, referitor la schema de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul suin, APIA Galați precizează că sprijinul acordat în cadrul acestei scheme este o plată compensatorie pentru pierderile cauzate de pandemie în perioada cuprinsă între 1 martie și 1 iulie 2020. Este vorba despre trei din cei patru potențiali beneficiari, care au depus cereri cu o valoare însumată de 300.000 de euro, respectiv aproape 1,5 milioane de lei.

Pentru toate aceste scheme de ajutor, data-limită de depunere a cererilor este 29 septembrie 2020.

Citit 828 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Septembrie 2020 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.