Creştere a afacerilor din comerţ

Creştere a afacerilor din comerţ
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, în termeni nominali, a crescut în septembrie faţă de luna precedentă cu 6,3 la sută ca serie brută, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Acest avans a fost generat de creşterea cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+16,2 la sută), al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+15 la sută), al altor maşini, echipamente şi furnituri (+8,9 la sută), comerţul cu ridicata nespecializat (+8,3 la sută), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+6,8 la sută), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+4,1 la sută) şi activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+2,4 la sută). Scăderi s-au înregistrat în comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-3,0 la sută).

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţ a crescut ca serie brută cu 2 la sută.

În primele nouă luni ale acestui an, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, în termeni nominali, a crescut faţă de perioada similară a anului trecut, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,5 la sută, respectiv cu 2,5 la sută.

Citit 1079 ori Ultima modificare Marți, 17 Noiembrie 2020 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.