Proiecţii economice pentru anul 2021
Foto: Internet

Proiecţii economice pentru anul 2021
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

România ar putea înregistra o creştere economică de 4,1 - 4,2 la sută în 2021, iar relansarea se va produce undeva în luna martie sau în trimestrul doi, potrivit Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNSP).

„În primele două luni, economia nu va demara aşa de puternic pentru că în exteriorul ţării, unde avem o cerere externă şi influenţează mai cu seamă producţia industrială, lucrurile vor demara mai târziu, în special în Germania, care este motorul economiei europene în acest moment", a declarat Valentin Ionescu, director în cadrul CNSP.

El a menţionat că, anul viitor, contribuţia industriei la creşterea PIB-ului va fi ceva mai mică, nu cât s-a proiectat. "Noi am proiectat-o undeva la 1,2. Ne-am asumat că s-ar putea să nu fie aşa. Şi este posibil să nu ajungem la 1,2, dar oricum va fi pe o valoare pozitivă", s-a precizat. În cadrul industriei, ceea ce îngrijorează este că anumite sectoare sunt în declin, respectiv că înregistrează o scădere care se apropie de un ciclu de afaceri. Cea mai vulnerabilă este industria uşoară - textile, confecţii, pielărie, încălţăminte, care de şase ani se află într-un declin.

Citit 1084 ori Ultima modificare Duminică, 20 Decembrie 2020 23:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.