Pentru OUAI Vameş, executarea silită merge mai departe

Pentru OUAI Vameş, executarea silită merge mai departe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sistemele de irigaţii ale organizaţiei au fost pentru a treia oară scoase la vânzare de DGFP Galaţi *

Sistemele de irigaţii ale Organizaţiei Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI) Vameş, cu sediul social în comuna Şendreni, au fost pentru a treia oară scoase la licitaţie de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi pentru neplata datoriilor la bugetul de stat.

Bunurile OUAI Vameş, situate pe raza comunei Piscu, vor fi scoase la licitaţie pe data de 10 mai, preţul total de pornire fiind de 204.265 lei.

Sistemele de irigaţii au fost pentru prima dată scoase la licitaţie în septembrie 2009, când organizaţia figura la Fisc cu datorii de 130.000 lei. Atunci, preţul de pornire al licitaţiei a fost de 408.530 lei, dar pentru că la momentul respectiv nu s-a găsit un cumpărător, potrivit procedurii de executare silită, la repetarea noilor licitaţii preţurile de pornire au fost scăzute în trepte de câte 25 la sută.

Aşa se explică de ce bunurile OUAI Vameş au ajuns să fie scoase la mezat la jumătate din valoarea iniţială.

Astfel, pentru cei 23 km de ţeavă din componenţa sistemelor de irigaţii se solicită 182.785 lei. Pe listă se mai află o clădire SPP, evaluată la 5.998 lei, electropompe cu preţuri cuprinse între 210 lei şi 550 lei şi hidrofoare la preţul de 3.672 lei.

Cel mai ieftin bun scos la vânzare este… grupul sanitar, evaluat la 195 lei. Trebuie însă precizat că sistemul de irigaţii se vinde integral şi nu pe bucăţi.

După cum v-am relatat în paginile ziarului nostru, în situaţii asemănătoare cu cea de la OUAI Vameş s-au aflat şi OUAI Şendreni şi OUAI Braniştea, dar ele au fost scoase de pe lista neagră a Fiscului după ce şi-au achitat datoriile la bugetul de stat.

În urma acţiunilor de mediere a DADR Galaţi şi membrii OUAI Vameş au promis că, până la sfârşitul acestei luni, vor achita şi ei sumele restante pentru a scăpa de executarea silită. Rămâne de văzut dacă se vor ţine de cuvânt.

După cum se vede, DGFP Galaţi continuă procedura de executare silită şi, a treia oară, OUAI Vameş s-ar putea să nu mai aibă norocul de a nu fi cumpărată de cine ştie cine.

Temerea cea mai mare a agricultorilor este că sistemele de irigaţii ar putea încăpea pe mâna valorificatorilor de fier vechi... Situaţia este oarecum paradoxală pentru că în aceste potenţiale „deşeuri”, vitale pentru agricultura dintr-o zonă atât de secetoasă, statul a investit bani grei în ideea de a le pune din nou pe picioare.

Dacă membrii OUAI Vameş vor plăti datoriile la bugetul de stat, procedura de licitaţie va fi oprită.

Citit 1172 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.