Guvernul anunță prelungirea sprijinului pentru HoReCa

Guvernul anunță prelungirea sprijinului pentru HoReCa
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Guvernul va prelungi măsurile de sprijin pentru sectorul HoReCa, printre cel mai grav lovite de măsurile luate pentru limitarea pandemiei de coronavirus. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a vorbit despre sprijin financiar pentru angajarea de sezonieri și zilieri, plata șomajului tehnic, sprijin pentru cei care angajează tineri, persoane cu vârsta peste 55 de ani sau români concediați abuziv în străinătate.

„Pentru sectorul HoReCa avem acordarea de granturi și o schemă de ajutor de stat care va fi prezentată săptămâna viitoare. Ajutorul pentru HoReCa e destul de mare. Pe perioada de vară se pot angaja zilieri și putem ajuta cu o parte din salariile lor. De asemenea, intenționăm să prelungim măsurile de sprijin pentru cei care angajează zilieri sau sezonieri - 30 la sută pentru zilieri și 45 la sută din salariu pentru sezonieri. Trebuie să fie program de lucru flexibil, avem șomajul tehnic pentru persoanele afectate", a declarat ministrul Muncii, la RTV. Raluca Turcan a mai susținut că „în două săptămâni vom prezenta noi legi-surpriză care vor ajuta și economia României". Cât despre faptul că Guvernul a eliminat voucherele de vacanță anul acesta, ministrul a precizat că oricum se pot folosi cele din anii trecuți, mai ales că în 2020 nici nu prea s-a călătorit, din cauza pandemiei și a restricțiilor de circulație.

Marți, în aproape toate orașele mari din țară, firme din industria ospitalității au oprit complet activitatea, timp de o jumătate de oră și au participat la un protest.

Citit 975 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Februarie 2021 21:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.