Reglementare a tranzacțiilor cu criptomonede

Reglementare a tranzacțiilor cu criptomonede
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Parlamentul României dezbate și va da în curând votul final pe un proiect de lege care să reglementeze tranzacțiile cu criptomonede, a anunțat deputatul liberal Bogdan Huțucă, președinte Comisiei de Buget, Finanțe, Bănci. Este vorba despre proiectul de lege al guvernului pentru aprobarea OUG 111 din 2020, care extinde obligațiile de raportare la Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor și la furnizorii de servicii privitoare la tranzacții cu criptomonede.

OUG a intrat în vigoare în 2020, dar Senatul controlat atunci de PSD a respins legea de aprobare. Acum, noua majoritate parlamentară vrea să adopte legea de aprobare a ordonanței de urgență, care prevede că entitățile implicate în tranzacții cu criptomonede sunt obligate să identifice tranzacții suspecte și să le raporteze dacă pot pune probleme din perspectiva legislației pentru prevenirea spălării banilor, potrivit AvocatNet.

Proiectul legislativ mai așteaptă acum raportul final de la Comisia de buget și Comisia juridică, urmând să intre la vot final în plenul Camerei Deputaților. Ulterior, trebuie promulgată de președintele Klaus Iohannis, pentru a intra în vigoare.

Citit 1072 ori Ultima modificare Vineri, 19 Martie 2021 21:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.