Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Rata anuală a inflaţiei a coborât la 3,1 la sută în luna martie a acestui an, de la 3,2 la sută în luna februarie, în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 4,37 la sută, mărfurile alimentare cu 1,59 la sută, iar serviciile cu 2,21 la sută, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).
"Preţurile de consum în luna martie 2021 comparativ cu luna martie 2020 au crescut cu 3,1 la sută. Rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 2,5 la sută. Rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (aprilie 2020 - martie 2021) faţă de precedentele 12 luni (aprilie 2019 - martie 2020 ), calculată pe baza IPC, este 2,6 la sută. Determinată pe baza IAPC, rata medie este 2,1 la sută", precizează INS.
Banca Naţională a României (BNR) estimează o inflaţie de 2 la sută la sfârşitul primului trimestru din acest an, de 2,2 la sută la finalul trimestrului doi şi de 2,4 la sută la sfârşitul trimestrului trei. La finalul anului se estimează o inflaţie de 2,5 la sută.

Citit 800 ori Ultima modificare Marți, 13 Aprilie 2021 19:59

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro