Costul orar al forței de muncă

Costul orar al forței de muncă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Costul orar al forţei de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat în primul trimestru din acest an o rată de scădere de 2,58 la sută, faţă de trimestrul precedent şi o rată de creştere de 5,56 la sută comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

De asemenea, faţă de trimestrul patru al anului trecut, costul orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a scăzut în majoritatea activităţilor economice. "Cele mai semnificative scăderi ale costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în intermedieri financiare şi asigurări (-8,88 la sută), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-8,34 la sută), respectiv activităţi de spectacole, culturale şi recreative (-8,08 la sută)", se arată în comunicatul INS.

Pe de altă parte, cea mai mare creştere a costului orar al forţei de muncă în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare s-a înregistrat în învăţământ (2,48 la sută). Faţă de trimestrul anterior, componenta cheltuielilor directe (salariale) cu forţa de muncă a scăzut cu 2,56 la sută, iar cea a cheltuielilor indirecte (non-salariale) cu 3,01 la sută.

Citit 1243 ori Ultima modificare Duminică, 06 Iunie 2021 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.