Avantajele pieței concurențiale a energiei

Avantajele pieței concurențiale a energiei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Scumpirile recente de pe pieţele angro de energie electrică şi gaze naturale nu se vor regăsi în totalitate şi în facturile populaţiei dar, în plus, aceste scumpiri ar trebui să fie un motiv pentru români să facă o alegere pe piaţa concurenţială, pentru că acolo preţul este mult mai mic, a declarat, duminică, Ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Virgil Popescu a dat drept exemplu cazul primilor trei furnizori de pe comparatorul de preţuri al ANRE, dintre care unul este compania Hidroelectrica, deţinută de Ministerul Energiei, iar ceilalţi sunt furnizori privaţi. Aceştia "nu au scumpit preţul nici astăzi pentru contractele pe care oamenii şi le încheie pe un an de zile", a subliniat ministrul Energiei.

Totuși, scumpirile de pe piaţa angro ar trebui să îi stimuleze pe români să se mute pe piaţa concurenţială unde preţul este mult mai mic. "Piaţa serviciului universal am observat că a devenit foarte scumpă, mai scumpă ca până acum. Practic, ar trebui să îi stimuleze pe români, în această perioadă, să se mute, să facă o alegere odată pe piaţa concurenţială pentru că acolo preţul este mult mai mic", a apreciat ministrul Energiei, la Prima TV.

Citit 1126 ori Ultima modificare Duminică, 08 August 2021 19:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.