În Galați, recolte peste media națională la grâu și orz

În Galați, recolte peste media națională la grâu și orz
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Conform datelor operative din data de 16 august, producția totală de grâu recoltată în țara noastră este de 11,33 milioane de tone, fiind cea mai mare producție înregistrată de la data aderării României la Uniunea Europeană. Alte culturi vedetă ale anului 2021 care îi plasează pe fermierii din România pe poziții fruntașe în Europa sunt cele de orz și de rapiță, arată datele Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Ministrul de resort, Adrian Oros, i-a felicitat pe fermieri, pe pagina sa de Facebook, pentru aceste recolte.
Totodată, potrivit MADR, producții medii la grâu peste media națională de 5.346 kg/ha s-au realizat în vestul țării, în județele Satu Mare, Timiș, Bihor, Arad, dar și în județele Olt, Caraș Severin, Ialomița, Brăila și Botoșani. Cifrele Direcției Agricole Județene, recent publicate de cotidianul nostru, arată că și în Galați au fost recoltate, în medie, 5.500 kg de grâu la hectar.
Și producția totală de orz se situează în anul 2021 la un nivel record de 1,88 milioane de  tone, fiind, de asemenea, cea mai ridicată începând din 2007. Producția medie la hectar înregistrată până la data de 16 august este de 5.599 kg/ha, 13 județe depășind media națională (Bihor, Arad, Galați – 6.800 kg/ha, Ialomița, Caraș Severin, Constanța, Brăila, Olt, Mureș, Călărași, Timiș, Dolj și Giurgiu).
În fine, la rapiță, în acest an s-a înregistrat cea mai mare producție medie la hectar (3.022 kg/ha) din 2007 și până în prezent, datorită soiurilor folosite, aplicării tehnologiei adecvate, cât și condițiilor agro-meteorologice favorabile. Totuși, în județul nostru, producția medie este de doar 2.300 kg/ha, sub media națională.

Citit 2155 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 August 2021 15:29

4 comentarii

 • postat de Și cui îi foloseste ?
  Duminică, 22 August 2021 11:08
  213.233.88.***
  Și cui foloseste ? Pe la noi nu se simte, totul se scumpește, buzunarul se golește an de an...date, statistici care nu țin de foame, cifre aruncate pe piață, să se inducă românilor ideea, ce bine o duceti și nu stiți voi, că sunteti fraieri.....până când tatăăăă, ne-am pierdut răbdarea in 31 de ani de haos !!!
  0
  3
  Raportează
 • postat de Solaris
  Sâmbătă, 21 August 2021 21:27
  84.117.41.***
  Ce folos ca-l exportam cu 200 euro/tona
  si importam biscuiti din Turcia si produse de panificatie la 300 euro/tona
  Dar nu-i asa...Asa creste economia!
  Asa cresc miniunile guvernantilor ca tara se indreapta spre crestere economica
  pana si un copil de gradinita stie ca niciodata economia nu este santatoasa
  atat timp cat importurile depasesc exporturile.
  Si-n afara de cereale si masini de la Mioveni, Romania nu mai exporta nimic
  pentru ca suntem o tara in care serviciile sunt pe primul loc si productia e pe ultimul
  0
  6
  Raportează
 • postat de Votant
  Sâmbătă, 21 August 2021 12:15
  89.137.230.***
  Nu stiu ce fel de record este in conditiile in care noi dam acest grau si orz la export ieftin si se intoarce inapoi sub forma de produse congelate si dam si mai mult pe aceste prodise deci statul roman e in pierdere, cetatenii pierd si noi ne laudam ca avem recorduri peste recorduri. Poeate de prostie si naivitate. In ceea ce priveste situatie padurilor vin strainii sa ne taie padurile si lemnul brut se duce la ei ieftin si se intoarce sub forma de mobila la noi fosrte scum de faci rate 20 ani ca sa iti iei o mobila in casa. Si cu padurile taiate si cu banii luati. Cum e posibil? Datotita guvernelor tradatoare care au permis asta de 30 ani incoace. Ajungem sa il regretam pe Ceausescu. Pe vremea lui aveam plan national de impadurire, nu taia oricine, nu era sat fara caini ca acum, pe vremea lui curantul electric si gazul era ieftin. Acum si gazul si curentul electric au devenit un lux.
  0
  7
  Raportează
 • postat de Lucratoru Roman
  Sâmbătă, 21 August 2021 10:15
  89.39.81.***
  Din fericire si muntii nostri aur poarta ,din pacate .....stiti restul.
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.