În Galați, recolte peste media națională la grâu și orz

În Galați, recolte peste media națională la grâu și orz
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Conform datelor operative din data de 16 august, producția totală de grâu recoltată în țara noastră este de 11,33 milioane de tone, fiind cea mai mare producție înregistrată de la data aderării României la Uniunea Europeană. Alte culturi vedetă ale anului 2021 care îi plasează pe fermierii din România pe poziții fruntașe în Europa sunt cele de orz și de rapiță, arată datele Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Ministrul de resort, Adrian Oros, i-a felicitat pe fermieri, pe pagina sa de Facebook, pentru aceste recolte.

Totodată, potrivit MADR, producții medii la grâu peste media națională de 5.346 kg/ha s-au realizat în vestul țării, în județele Satu Mare, Timiș, Bihor, Arad, dar și în județele Olt, Caraș Severin, Ialomița, Brăila și Botoșani. Cifrele Direcției Agricole Județene, recent publicate de cotidianul nostru, arată că și în Galați au fost recoltate, în medie, 5.500 kg de grâu la hectar.

Și producția totală de orz se situează în anul 2021 la un nivel record de 1,88 milioane de  tone, fiind, de asemenea, cea mai ridicată începând din 2007. Producția medie la hectar înregistrată până la data de 16 august este de 5.599 kg/ha, 13 județe depășind media națională (Bihor, Arad, Galați – 6.800 kg/ha, Ialomița, Caraș Severin, Constanța, Brăila, Olt, Mureș, Călărași, Timiș, Dolj și Giurgiu).

În fine, la rapiță, în acest an s-a înregistrat cea mai mare producție medie la hectar (3.022 kg/ha) din 2007 și până în prezent, datorită soiurilor folosite, aplicării tehnologiei adecvate, cât și condițiilor agro-meteorologice favorabile. Totuși, în județul nostru, producția medie este de doar 2.300 kg/ha, sub media națională.

Citit 2468 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 August 2021 15:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.