Bani europeni pentru exploatațiile agricole

Bani europeni pentru exploatațiile agricole
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet ghidul solicitantului pentru obținerea sprijinului financiar prin submăsura 4.1 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR), prin care fermierii pot obține finanțare pentru investițiile în exploatațiile agricole. Sesiunea pentru primirea cererilor se va desfășura în intervalul 25 octombrie 2021 – 25 ianuarie 2022, iar suma totală disponibilă pentru investiții este de 760 milioane euro.

Solicitanţii eligibili pentru sprijinul acordat în exploatații agricole sunt fermierii a căror exploatație se situează pe teritoriul României şi care desfășoară o activitate agricolă. Cuantumul sprijinului acordat pornește de la 30% și poate ajunge la maximum 90%, în funcție de dimensiunea economică a exploatației, de tipul de beneficiar și de investițiile ce urmează a se realiza prin proiect.

Detalii privind toate acestea pot fi consultate pe www.afir.info, în ghidul solicitantului și anexele aferente acestuia, la secțiunea „Investiții PNDR”, pagina dedicată submăsurii 4.1, iar cererile de finanțare se depun exclusiv on-line.

Citit 939 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.