Fermierii au primit compensările pentru irigații

Fermierii au primit compensările pentru irigații
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că au fost plătite sumele pentru decontarea a până la 50% a facturilor la energia electrică folosită pentru irigații, iar fermierii au primit banii în conturi.
În total, 172 de organizații ale utilizatorilor de apă pentru irigații (OUAI) au depus facturi, a căror valoare totală eligibilă pentru decontare se ridică la aproape 16,6 milioane de lei. Astfel, până la finele anului trecut, pentru 159 de beneficiari au fost efectuate plăți în valoare de 16,1 milioane de lei, iar pentru 13 beneficiari urmează să se facă plata imediat după finalizarea procedurii de verificare a datelor conturilor.
Specialiștii din cadrul MADR vor monitoriza respectarea prevederilor legale, astfel încât reducerea costurilor pentru energia electrică, pe baza facturilor depuse de OUAI-uri să se regăsească în beneficiul fermierilor.
Reamintim că, pentru anul 2021, a fost stabilită cota de până la 49,99% pentru decontarea cheltuielilor aferente consumului de energie electrică necesar funcționării agregatelor sau echipamentelor pentru irigații pentru care se asigură apa pentru irigații în baza contractelor multianuale/ sezoniere încheiate cu ANIF.

Citit 775 ori Ultima modificare Joi, 13 Ianuarie 2022 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.