Proiectele de gaze ale comunelor gălățene n-au primit finanțare

Proiectele de gaze ale comunelor gălățene n-au primit finanțare
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (AM POIM) din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat finalizarea evaluării cererilor de finanțare depuse în a doua sesiune a apelului "Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale".

În urma evaluărilor, au fost selectate pentru finanțare, în limita alocării disponibile, primele 15 proiecte cu cele mai mari punctaje. Proiectele câștigătoare au obținut între 70,75 și 72,25 puncte.

Aceste proiecte vor asigura dezvoltarea de rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale în 45 de localități. Valoarea cumulată a investițiilor este de 180 milioane de euro. În această sesiune au fost propuse proiecte complexe, care deservesc mai multe localități și un număr mai mare de beneficiari finali.

De menționat că și cinci comune gălățene (Corod, Ghidigeni, Grivița, Nicorești și Smârdan) au depus astfel de proiecte, momentan neselectate pentru finanțare, care au obţinut punctaje cuprinse între 54,5 și 62 de puncte.

În cadrul celor două sesiuni ale apelului POIM, au fost depuse 243 de proiecte, în valoare totală de 2,56 miliarde de euro, sumă de zece ori mai mare decât alocarea maximă a apelului (235 milioane de euro).

Citit 6738 ori Ultima modificare Joi, 10 Februarie 2022 22:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.