Peste 6.500 de fermieri gălățeni au depus cererile unice de plată

Peste 6.500 de fermieri gălățeni au depus cererile unice de plată
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că în cadrul campaniei de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2022, în perioada 1 martie – 1 aprilie s-au primit la nivel național 331.398 cereri pentru o suprafață de 1.873.100,60 hectare. În județul Galați, datele APIA arată că aceste cereri au fost depuse de un număr de 6.548 fermieri pentru o suprafață ce depășește 37.000 de hectare.

Completarea cererilor unice de plată se realizează accesând site-ul APIA www.apia.org.ro, respectiv link-ul aplicației IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amănunțită a utilizării aplicației se găsește în ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat prin butonul asistență.

APIA reamintește fermierilor că se va completa o singură cerere unică de plată, chiar dacă se utilizează suprafețe de teren în diferite localități sau județe. De asemenea, începând din acest an fermierii pot semna cererea de plată folosind semnătura electronică. Documentele care se atașează la dosarul cererii unice de plată și modificările aduse acesteia (copie CI/BI/pașaport/certificat de înregistrare la ONRC/certificat de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice, către centrele județene și locale ale APIA de care aparțin fermierii.

Informațiile detaliate pentru accesarea fiecărei scheme de plată/măsuri de sprijin, hărțile și listele cu UAT-urile eligibile pentru măsurile de dezvoltare rurală, dar și ghidurile adresate fermierilor, pot fi consultate pe site-ul agenției.

Citit 844 ori Ultima modificare Marți, 05 Aprilie 2022 20:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.