Pentru creșterile salariale, "există o socoteală la Finanțe"

Pentru creșterile salariale, "există o socoteală la Finanțe"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat miercuri că unul dintre modurile prin care va face economii la bugetul Camerei Deputaților este reducerea numărului de parlamentari care merg în delegații externe.

Întrebat în mod repetat de ziariști cum va acoperi bugetul statului noile creșteri salariale pentru bugetari, Ciolacu a arătat că e vorba despre reparații făcute pentru angajații unor ministere. "Nu e o pomană, e un drept legal al acestor oameni. Angajații de la Ministerul Transporturilor și Ministerul Culturii aveau salariile mai mici decât la alte ministere, motiv pentru care angajații de la CNAIR s-au mutat la CNI, din cauza veniturilor mici de la Transporturi față de Dezvoltare", a spus Ciolacu.

El a mai precizat că "am decis în coaliție să fie o creștere pentru cei care gestionează fondurile UE, pe bază de performanță. Banii vor merge prin ordin de ministru pentru cei care lucrează la implementarea PNRR".

Chestionat de ziariști în legătură cu lipsa studiului de impact bugetar al acestor creșteri, Ciolacu a spus că "există o socoteală făcută la Ministerul de Finanțe. Este o provocare: cine devine eficient și știe să managerieze ministerul, va face față. Cine nu, va pleca".

Citit 751 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Iunie 2022 21:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.