Zootehnia cere subvenţii

Zootehnia cere subvenţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Patronatul Român al Cărnii de Porc a trimis scrisori deschise către Executiv în care solicită acordarea de subvenţii pentru susţinerea zootehniei. Preşedintele organizaţiei, Gheorghe Caruz, susţine că strategiile de politică europeană în agricultură stabilite pentru perioada 2013 – 2020 nu favorizează România şi dezvoltarea agenţilor economici localnici.

„În străinătate, un agricultor creşte animale proporţional cu suprafaţa agricolă pe care o deţine. Iar pentru culturi se oferă subvenţii, aşa că şi zootehnia este subvenţionată, chiar dacă indirect. La noi, mecanismele agriculturii funcţionează altfel, iar complexele mari au nevoie de subvenţii pentru a rezista”.

„În caz contrar, mulţi îşi vor tăia animalele şi chiar se vor închide. Iar dacă se închide un complex de porci, spre exemplu, ar dura patru ani ca să se redeschidă. Linia de înmulţire porneşte de la scroafe străbunici”, precizează preşedintele Patronatul Român al Cărnii de Porc.

Din spusele sale, o hotărâre de Guvern pe această temă a fost deja elaborată şi ar fi trebuit să intre pe ordinea de zi a Parlamentului zilele trecute, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Cei care ar avea de pierdut dacă nu se dau subvenţii, susţine preşedintele Patronatul Român al Cărnii de Porc, sunt atât oamenii de afaceri, cât şi consumatorii.

Citit 620 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.