Patronii, nepregătiți să publice salariile în anunțurile de angajare

Patronii, nepregătiți să publice salariile în anunțurile de angajare
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

O propunere legislativă recentă a Comisiei Europene vizează publicarea salariilor în anunțurile de angajare. Astfel, angajatorii vor trebui să ofere informații cu privire la nivelul inițial de remunerare sau la intervalul aferent acestuia. Potrivit unui sondaj eJobs, doar 28,3% dintre companiile respondente sunt pregătite pentru transparentizarea salariilor. 40,5% se declară complet nepregătite pentru acest pas, iar 31,3% trebuie să mai pună la punct câteva aspecte înainte de a putea face acest lucru.

Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre angajatori sunt de acord că angajările cu salariul la vedere ar crea o serie de efecte pozitive în piață, cele mai importante fiind faptul că atât candidații, cât și angajații vor înțelege mai bine unde se situează din punct de vedere salarial și cum să își seteze așteptările, dar și că va crește încrederea în angajator, dacă salariile pe care le oferă sunt în linie cu piața.

Pe de altă parte, 52% dintre participanții la sondaj cred că angajații vechi vor fi demotivați dacă vor vedea salarii mai mari pentru angajații noi și că angajații vor fi mai tentați să-şi schimbe jobul pentru un salariu mai bun.

Citit 1542 ori Ultima modificare Joi, 09 Iunie 2022 09:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.