Cum (re)introducem irigațiile în PNRR?

Cum (re)introducem irigațiile în PNRR?
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Marea provocare a României rămâne partea de investiţii în agricultură, mai ales în irigaţii, domeniu care ar putea să ducă ţara noastră în zona competitivă, a afirmat marţi Vali Priceputu, vicepreşedinte pentru agricultură în cadrul Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

"Irigaţiile reprezintă un domeniu care, dacă va fi dezvoltat aşa cum trebuie, va reuşi probabil să ducă România mai departe în zona competitivă şi, aici, am identificat două variante de finanţare, două necesităţi de finanţare. Prin PNS (Program Naţional de Sprijin - n.r.), unde deja sunt 500 milioane de euro. (...) Solicităm, de asemenea, Guvernului României introducerea domeniului irigaţii în PNRR", a menţionat Vali Priceputu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Printre propunerile reprezentanţilor CNIPMMR privind fiscalitatea IMM-urilor se numără stabilirea unui nivel al salariului minim în 2023 de 3.000 de lei, cu menţinerea impozitării din sectorul agricol şi construcţii.

Totodată, reprezentanţii Consiliului Naţional al IMM-urilor propun majorarea plafonului de neplătitor de TVA de la 300.000 de lei la 750.000-1.000.000 de lei, deoarece ar simplifica foarte mult activitatea economică a micilor întreprinzători, ar reduce birocraţia şi timpul efectiv de activitate al angajaţilor ANAF. Conform sursei citate, nu reprezintă un risc fiscal ridicat această "pătură" de IMM-uri, deoarece gradul de conformare fiscală de plată a crescut, iar impozitul pe microîntreprinderi s-a majorat în ultimii ani comparativ cu plata impozitului pe profit.

Citit 656 ori Ultima modificare Marți, 14 Iunie 2022 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.