Gălățenii nu vor mai putea juca la Loteria bonurilor fiscale

Gălățenii nu vor mai putea juca la Loteria bonurilor fiscale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălățenii care sperau că Loteria bonurilor fiscale va fi reluată în această lună vor fi dezamăgiți să afle că Executivul a dispus abrogarea oficială a unor dispoziții din OG nr.10/2015 ce ofereau această potențială sursă de venit.
"Măsura este justificată deoarece în prezent operatorii economici din România sunt dotaţi cu aparate de marcat electronice fiscale moderne, în majoritate, conectate la sistemul informatic al ANAF, şi transmit zilnic informaţii privind încasările realizate de comercianţi", se explică într-un comunicat al Guvernului.
Loteria bonurilor fiscale s-a derulat pe parcursul a circa cinci ani, fiind introdusă în aprilie 2015, fiind organizată lunar. Premiile acordate în perioada de funcționare s-au ridicat la suma la aproximativ 60 de milioane de lei.
Desfășurarea ei a fost suspendată în 2020, după declanșarea pandemiei de coronavirus, mai exact după intrarea în starea de urgență.
Cu toate că ar fi trebuit să se reia din această lună, respectiv, la 90 de zile de la eliminarea stării de alertă, Guvernul a decis, la solicitarea Ministerului Finanțelor, desființarea ei.

Citit 821 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iunie 2022 10:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.