Rachetele antigrindină au protejat două milioane de hectare

Rachetele antigrindină au protejat două milioane de hectare
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În intervalul 5-11 august 2022, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în cadrul Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor, a realizat 12 acțiuni de intervenții active în atmosferă pentru combaterea a 29 de celule convective – formațiuni noroase cu grindină în formare.

Din punctele de lansare ale Unităților de Combatere a Căderilor de Grindină (UCCG) din Prahova, Vrancea, Oltenia, Timiș și Mureș au fost lansate 178 de rachete antigrindină pentru a proteja circa două milioane de hectare de culturi agricole, precum și comunitățile locale din zonele de intervenție. În zonele protejate de infrastructura sistemului nu a căzut grindină.

De la începutul acestui sezon, în perioada 15 aprilie – 11 august 2022, din punctele de lansare ale unităților de combatere a căderilor de grindină au fost realizate, în total, 89 de intervenții active în atmosferă, pentru combaterea a 526 de celule convective, cu un consum total de 3.301 rachete antigrindină, dintre care 352 fiind lansate de UCCG Vrancea, ce deservește și județul nostru.

Citit 1366 ori Ultima modificare Miercuri, 17 August 2022 13:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.