Zootehnia, pe picior de egalitate cu marii poluatori

Zootehnia, pe picior de egalitate cu marii poluatori
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Una dintre "năstrușniciile" vehiculate în spațiul comunitar este abordarea potrivit căreia, în regulamentele europene, zootehnia ar trebui tratată pe picior de egalitate cu poluatorii industriali.

În replică, europarlamentarul Carmen Avram susține că agricultura europeană a făcut deja pași foarte importanți în materie de protecție a mediului și că sectorul, mai ales în contextul actual, nu-și poate permite o povară suplimentară.

"Europarlamentarii români nu vor vota în niciun caz așa ceva, se duc lupte crâncene la Bruxelles, astfel încât această prevedere să fie scoasă din regulamente, pentru că este complet împotriva naturii să pui o fermă zootehnică pe picior de egalitate cu un mare poluator industrial", a declarat eurodeputata Carmen Avram.

"Aici nu vorbim doar de niște vite, care, să zicem, produc profit pentru fermier. Ai niște vite care îți asigură inclusiv producția de organic pe care tu o ceri. (...) Cred că deja avem un continent și o Uniune care lucrează în producția de hrană la cele mai înalte standarde din lume, avem o Uniune Europeană în care sectorul agricol întotdeauna a respectat și a aplicat la timp și a făcut toate eforturile - inclusiv din proprie inițiativă - ca animalele să fie mai sănătoase, ca producția să fie curată și poluarea să fie cât mai puțină", a mai arătat Carmen Avram, care a subliniat că nu este admisibil să fie periclitat un sector care asigură hrana pentru 450 milioane de europeni.

Citit 927 ori Ultima modificare Joi, 02 Martie 2023 09:41

1 comentariu

  • postat de florin
    Joi, 02 Martie 2023 10:43
    86.124.201.***
    Daca nu reactionam noi europenii vom avea mari probleme!Deocamdata doar Europa marseaza in aceasta directie a protectiei mediului intensive in cit o sa ajungem muritori de foame!Nu stiu de ce Europa isi propune lucruri in domeniul protectiei mediului care ne afecteaza nivelul de trai si nu ne ducem
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.