Laptele bio pentru elevi, sublim, dar în cantitate insuficientă

Laptele bio pentru elevi, sublim, dar în cantitate insuficientă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

România nu are un potențial de producție suficient pentru a asigura în totalitate lapte bio în programele pentru elevi, a declarat managerul Agrimat Marca, Gavrilă Tuchiluș, în cadrul unor consultări cu europarlamentara Carmen Avram.

"Dacă se merge pe varianta «laptele bio», sunt toate șansele ca elevii să mănânce doar «pe hârtie» astfel de produse, pentru că, în realitate, doar în unele zone din Ardeal se poate produce astfel de lapte, în rest totul e adus de multinaționale din alte țări, doar pe documente", a explicat fermierul gălățean.

În opinia acestuia, o variantă ar fi ca elevilor să li se asigure produse 100 la sută din lapte, fără adaosuri de grăsimi hidrogenate, așa cum se mai întâmplă cu unele produse larg răspândite în comerț.

"Ar trebui, poate, identificați la nivel regional, național, procesatorii care fac produse doar din lapte și ce potențial de producție există. Pentru că, știți ce se întâmplă, într-un combinat de vinificație intră 100 de tone de struguri și ies 65 de tone de vin. Într-o fabrică multinațională intrau 100 de tone de lapte și ieșeau 300 de tone de subproduse...", a mai arătat managerul Agrimat Matca.

Citit 896 ori Ultima modificare Joi, 02 Martie 2023 10:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.