Final de mentenanță - În combinatul siderurgic, Furnalul nr.5 a fost repornit

Final de mentenanță - În combinatul siderurgic, Furnalul nr.5 a fost repornit
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Furnalul nr.5 din combinatul siderurgic Liberty Galați a fost repornit, operațiune demarată încă din cursul săptămânii trecute, potrivit informațiilor furnizate de companie.

”Dorim să vă confirmăm că săptămâna trecută am repornit Furnalul nr. 5 și operațiunile de aglomerare - în urma unui program complex de mentenanță și îmbunătățiri, luând în considerare semnalele de redresare a pieței. Pe parcursul acestui program, am menținut întreaga echipă și am continuat să facem investiții pe platforma siderurgică și în calitatea produselor noastre pentru a crește profitabilitatea companiei. În continuare, ne vom concentra pe strategia noastră de creștere a flexibilității producției, de extindere a portofoliului nostru de produse și de accelerare a planurilor de transformare Greensteel”, se arată într-un comunicat de presă al Liberty Galați.

După cum v-am relatat în paginile ziarului ”Viața liberă”, programul de mentenanță, în valoare de 18,3 milioane de lei, a demarat în decembrie 2022 și are scopul de a crește siguranța, stabilitatea, fiabilitatea și eficiența energetică a fluxurilor tehnologice.

Citit 4806 ori Ultima modificare Joi, 23 Martie 2023 02:04

6 comentarii

  • Marți, 21 Martie 2023 18:29
    95.76.59.***
    Demersul are motivatie ca nu mai pot aduce naval sau pe cale ferata produse siderurgice din Uraina (unde le puneu stante si etichete de produse in Galati-UE), pentru a evita taxele de import datorate exportului in tarile UE!
    Deci este util, dar distrugerea celorlalte furnale/facilitati ramane, iar asa zisul combinat este doar o uzina siderurgica de genul entitatilor mici dotate cu cuptor si convertizor.
    Poate ca o impozitare a terenului este in masura sa determine actionarii sa dispuna faliment sau reconstructie. Ultima varianta, este mai imposibila, dar nu excludem minuni. Avand in vedere ca doar loteria, parlamentarii si magistratii pot emite acte minune. Putin probabil sa poata si guvernul. Vezi podul muzeu/monument de la Braigal!
    Iar furnalisti, pe langa cei ramasi si pastrati la intretinere (care nu au plecat in tari civilizate salarial si metalurgic), vor aduce/detasa din combinatele detinute de companie in tarile mai slab platite, ca au de unde!
    0
    0
  • postat de Toby
    Marți, 21 Martie 2023 11:14
    5.14.150.***
    Suma aceea din investitie este o minciuna. Aveau piesele in magazie,pe stoc si le.au montat.Nu le.au cumparat acum,existau piesele dinainte de 2022 abia la sf lu 2023 trebuiau schimbate. Deci minte...apoi au pornit,asa este ,numai ca nu au pe stoc materie prima Spun ca au pe drum materie prima ptr furnal. Toti muncitorii suntem sceptici. Vedem peste doua luni. Ori se opreste de tot fluxul cald si cel primar ...ori..sa dea domnul sa aduca materie prima cat mai repede.
    0
    0
  • postat de florin
    Marți, 21 Martie 2023 10:26
    46.97.176.***
    Este cea mai buna veste pentru coltul acesta de tara!Trebuie sa fim constienti ca fara combinat Galatiul este zero barat economic!
    0
    0
  • postat de Turbincă
    Marți, 21 Martie 2023 08:05
    194.105.20.***
    @Ivan

    Spui prostii doar ca sa pari interesant, fara sa cunosti situatia.
    La datul cu parerea despre altii suntem campioni mondiali.
    Combinatul si-a reluat activitatea de productie, desi alti Ivani ii cantau Prohodul.
    Ar trebui sa apreciem ca s-a intamplat acest lucru in aceste vremuri in care multe afaceri se naruie.
    0
    0
  • postat de Ursus
    Marți, 21 Martie 2023 07:20
    193.231.148.***
    # Ivan
    Te deranjeaza ca, in ciuda dificultatilor, Combinatul rezista si plateste cateva mii de oameni? Nu mor caii cand vor cainii!!!
    0
    0
  • postat de Ivan
    Luni, 20 Martie 2023 18:52
    5.13.234.***
    Nu sunt in stare sa isi plateasca furnizorii... au datorii de zeci de milioane de euro... "program complex de mentenanță și îmbunătățiri"= dat cu matura si jucat carti /table/candycrush?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.