Bănci cu cele mai mici comisioane la retrageri de pe card

Bănci cu cele mai mici comisioane la retrageri de pe card
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Expansiunea indiscutabilă a plăților cu cardul la comercianți a fost „completată” în vremea pandemiei de digitalizarea pronunțată a sectorului bancar.

Totuși, apetitul românilor pentru cash rămâne la ordinea zilei, iar, din acest punct de vedere, un avantaj semnificativ este posibilitatea de a retrage bani fără costuri de la orice bancomat de pe teritoriul național.

De ceva vreme, pe piață există o competiție între bănci în acest sens, fiind, evident, vorba despre o altă strategie de atragere sau de retenție a clienților. ING Bank, probabil „pionier” în domeniu, oferă această facilitate celor care dețin un cont curent prin care rulează un minim de 700 de lei lunar. Conform datelor de pe site-ul Băncii Transilvania, acest avantaj nu se regăsește în oferta curentă, fiind percepute comisioane în valoare de 0,5% plus 2,5 lei din suma retrasă de la bancomatele altor bănci. Totuși, liderul de piață național oferă gratuit aplicația de internet & mobile banking pentru un rulaj lunar de doar 300 de lei.

La rândul său, BCR se „laudă” cu un comision zero la retragere de la orice bancomat din lume și, de asemenea, zero comision pentru emiterea și administrarea lunară a cardului principal, precum și acces la două carduri suplimentare. Condiția este ca titularul de cont să încaseze lunar cel puțin 1.000 lei și să facă minimum o tranzacție prin aplicația bancară proprie, „George”.

Și BRD – Groupe Societe Generale oferă clienților posibilitatea de retragere gratuită de numerar de la ATM-urile altor bănci din România. Astfel, din ofertă face parte pachetul de cont curent cu zero costuri, în situația existenței unor încasări de minimum 2.500 lei/lună.

În mod similar, Raiffeisen Bank oferă pachete de cont curent cu zero costuri de administrare, renunțând, mai nou, și la obligativitatea efectuării unui rulaj lunar. Condiția impusă este doar aceea de efectuare a unei plăți lunare cu cardul sau telefonul, la POS, sau chiar un transfer bancar.

Nu în cele din urmă, OTP Bank oferă zero costuri la cardul de debit și zero costuri la retrageri de numerar de la orice bancomat din România, în cadrul pachetului ”Lejer”, condiția fiind aceea a unor încasări lunare de minimum 1.200 de lei. În plus, se pot efectua două retrageri de numerar, pe lună, de la orice ATM din străinătate, tot fără costuri.

În principiu, deschiderea unui astfel de cont curent poate fi făcută și online, fără drumuri inutile la bancă, iar reducerea considerabilă a numărului de agenții bancare din ultima vreme impune studierea detaliată a unor astfel de oferte.

Citit 6142 ori Ultima modificare Marți, 25 Aprilie 2023 10:34

3 comentarii

 • postat de Doru
  Vineri, 21 Aprilie 2023 06:03
  95.76.37.***
  OTP are un singur bancomat in jumatate din oras
  singurul bancomat este in centru, pana in Tiglina 2
  nu mai este niciunul. Pe strada Siderurgistilor la fel.
  Halal grija pentru clienti!
  0
  0
 • postat de Tepesu
  Joi, 20 Aprilie 2023 22:40
  95.76.59.***
  Nu sunt banci. Bancile sunt cele nationale, care imprumuta bancile comerciale din Austria (contra Romaniei- gen Erste BCR, sau Raifeissen), care la randul lor precum ultimii camatari gen nutu, dau credite la saracii romani mult mai scumpe in dobanzi decat dau in tarile lor de origine. Ex Erste si Raifeisen dau credite cu dobanzi de 2-3, maxim 5% la cei cu risc mare, iar la noi dobanda este 9-10-12 la cei cu risc. De BRD Societe Generale nu mai vorbim. Camatari sadea! Nu au bani, nu iau credite de la bancile lor nationale ci de la BNR, iar profitul este virat prin diverse cai la albii din tarile de origine, nu la afro din Bucuresti, GL, TM, etc.
  Sa ne traiasca guvernantii si isarestii pe care-i sustinem prin votul idioteniei hranite cu mici, faina si galeti.
  0
  0
 • postat de Liviu
  Miercuri, 19 Aprilie 2023 07:44
  5.83.32.***
  Bună ziua. Vă amintiți că e și banca Transilvania, dacă cercetați mai sunt.
  0
  0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.