Finaliştii se pregătesc de grevă generală

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sindicaliştii solicită revenirea la nivelul de salarizare anterior reducerii cu 25 la sută, renunţarea la disponibilizări şi respectarea contractelor colective de muncă *

Norii protestelor sindicale se adună şi deasupra Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi. Alianţa sindicală Sed Lex, căreia îi sunt afiliaţi şi funcţionarii din instituţia gălăţeană, au decis într-o şedinţă extraordinară a Comitetului Director iniţierea procedurilor pentru declanşarea grevei generale în administraţia publică, se arată într-un comunicat de presă al alianţei remis redacţiei.

Principalele revendicări sunt: revenirea la nivelul de salarizare anterior reducerii cu 25 la sută; renunţarea la disponibilizarea salariaţilor din administraţia publică, deoarece deja există o subdimensionare cu 12 la sută; aplicarea tuturor contractelor colective în administraţia locală conform principiului descentralizării administraţiei publice.

Rediscutarea tuturor grilelor de salarizare din noua lege privind salarizarea personalului bugetar; acordarea veniturilor suplimentare din sumele atrase la bugetul de statului din activităţi infracţionale şi de contrabandă descoperite de instituţiile competente ale administraţiei publice.

„Data declanşării grevei generale la nivel naţional va fi stabilită de către Consiliul Unional al Alianţei Sed Lex după ce fiecare organizaţie sindicală va obţine semnăturile membrilor de sindicat pentru declanşarea grevei generale pe termen nelimitat, aceştia urmând a fi informaţi cu privire la: neplata salariilor pentru zilele în care vor participa la acţiunea de protest; suspendarea din funcţie pe perioada grevei pentru funcţionarii publici; existenţa presiunilor din partea politicului şi cetăţenilor pe toată perioada desfăşurării acţiunii de protest”, se arată în comunicatul de presă al Alianţei Sed Lex.

Ca forme de protest, acţiunea va avea două componente. În primele două zile de la declanşarea grevei generale, salariaţii nu se vor prezenta la locurile de muncă şi vor sta acasă. Începând din a treia zi, pe termen nelimitat, salariaţii vor picheta instituţiile, fără a intra în clădiri şi fără a desfăşura vreo activitate.

Liderii Alianţei Sed Lex nu au stabilit un termen limită pentru finalizarea procedurilor amintite, pentru a exista siguranţa că membrii de sindicat din toate organizaţiile afiliate vor fi informaţi asupra tuturor aspectelor ce ţin de organizarea acţiunilor de protest.

Citit 648 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.