ArcelorMittal Galaţi, scos de sub monitorizare

ArcelorMittal Galaţi, scos de sub monitorizare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

ArcelorMittal Galaţi a primit acordul Comisiei Europene legat de îndeplinirea criteriilor de viabilitate, implementate post-privatizare, a declarat purtătorul de cuvânt al administraţiei Combinatului, Dorian Dumitrescu.

Unitatea siderurgică de la Galaţi a fost astfel scoasă de sub monitorizare pentru că s-a conformat Programului Naţional de Restructurare şi a îndeplinit planurile de afaceri individuale pentru reducerea costurilor şi îmbunătăţirea calităţii produselor finite.

„Această validare venită de la Comisia Europeană confirmă strategia aplicată la Galaţi timp de mai mulţi ani şi este o motivaţie puternică pentru continuarea Programului de Transformare ARC 2012 (ArcelorMittal România Creştere 2012), început în 2008. Ţinta noastră este reducerea decalajelor faţă de competitori, în ceea ce priveşte costurile variabile şi calitatea produselor”.

„Deşi, pe termen scurt, ne-am concentrat pe contracararea efectelor crizei internaţionale, am continuat implementarea strategiei de reducere a diferenţelor tehnice, care necesită şi adaptarea modului de conducere a afacerii la Galaţi”, a declarat Thierry Le Gall, director general al ArcelorMittal Galaţi.

La rândul său, unitatea siderurgică de la Hunedoara a îndeplinit aceste criterii, iar reprezentanţii conducerii au declarat într-un comunicat de presă că au respectat planul de reducere a costurilor prin creşterea productivităţii, scăderea consumurilor de energie şi materii prime şi punerea în aplicare a unui nou program de dezvoltare.

„Suntem conştienţi că este necesar să facem eforturi suplimentare pentru a ne creşte competitivitatea şi pentru a obţine o gamă mai extinsă de produse. Suntem încrezători că programele pe care le implementăm vor avea rezultatele scontate”, a declarat Remus Păţan, director general al ArcelorMittal Hunedoara.

Cele două unităţi se aflau sub monitorizarea Comisiei Europeane după ce statul român a acordat înainte de privatizare mai multe facilităţi unităţilor siderurgice.

Aceste facilităţi au fost considerate ajutoare de stat, iar din acest motiv Comisia Europeană a impus ţinte de restructurare, respectiv viabilitate, productivitate şi reducere a costurilor.

În aceste moment, C.E. consideră că au fost atinse obiectivele în unităţile monitorizate şi a decis acceptarea restructurărilor implementate în perioada de tranziţie 2004 – 2008.

Citit 1118 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.