Cum poți să iei ”țeapă” pe piața de capital

Cum poți să iei ”țeapă” pe piața de capital
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Peste 170 de entităţi neautorizate prestează în mediul online servicii şi activităţi de investiţii, avertizează Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). "Autoritatea de Supraveghere Financiară continuă să avertizeze consumatorii cu privire la existenţa, în mediul online, a unor entităţi care nu sunt autorizate să presteze servicii şi activităţi de investiţii, conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare. Pe site-ul Autorităţii au fost publicate alerte cu privire la 172 de entităţi neautorizate de ASF, pentru care au existat indicii sau probe că prestează, pe teritoriul României, astfel de servicii", se menţionează în comunicat.

Totodată, ASF a atras atenţia, prin intermediul alertelor publicate, asupra a 199 de site-uri web, care promovează aşa-zise servicii de investiţii financiare şi care aparţin unor entităţi neautorizate de ASF. Circa 82 la sută dintre entităţile care comit fraude în mediul online au sediul în state terţe sau pretind că au sediul în state terţe.

ASF le recomandă celor care doresc să investească pe piaţa de capital să verifice pe site-ul Autorităţii dacă entităţile pe care le au în vedere sunt autorizate sau nu.

ASF acordă o atenţie deosebită fenomenului fraudelor financiare din mediul online, comise de firme neautorizate. Autoritatea a atras atenţia asupra faptului că investiţiile financiare trebuie realizate în deplină cunoştinţă de cauză şi doar după o analiză atentă a ofertelor primite. ASF a creat pe pagina web o secţiune dedicată problematicii entităţilor neautorizate ce conţine atât informaţii privind cele mai întâlnite practici utilizate de entităţile neautorizate, cât şi un set de recomandări.

Citit 750 ori Ultima modificare Luni, 26 Iunie 2023 15:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.