Proiect bulgaro-român la Dunărea de Jos

Proiect bulgaro-român la Dunărea de Jos
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O întâlnire internaţională a iubitorilor Mediului *

Proiectul internaţional „Implică-te în strategia Dunării” a ajuns ieri şi la Galaţi unde, la Hotelul „Vega”, deci lângă fluviu, s-a desfăşurat conferinţa „Protecţia mediului şi prevenirea dezastrelor”. Este vorba despre un proiect care urmăreşte stimularea comunităţilor locale în formularea şi înţelegerea politicii de dezvoltare a zonei Dunării de Jos.

Şi, într-adevăr, ong-urile şi mediul de afaceri au fost prezente ieri în număr destul de mare la acţiunea organizată de „Radio New Europe” din Bulgaria în parteneriat cu asocieţia gălăţeană de tineret ARIA.

În proiectul finanţat de UE sunt implicate două ţări riverane Dunării – România şi Bulgaria, coordonator fiind partea bulgară, prin fundaţia „Radio New Europe” Sofia, în parteneriat cu „European Spaces 21” din Ruse.

Dacă transportul pe Dunăre ar funcţiona, spunea ieri una dintre reprezentantele Bulgariei, oaspeţii nu ar fi ajuns la Galaţi după cinci ore în maşină, ci în trei ore cu vaporul, admirând relaxat peisajul şi bând o bere… 

După prezentările făcute de organizatori şi citirea unui mesaj de salut din partea preşedintelui Consiliului Judeţului Galaţi, ieri au susţinut prelegeri reprezentanţi ai celor două ţări.

Deschiderea a fost făcută de purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Marius Chiriţă, care a vorbit despre inundaţiile fără precedent din acest an, după ce curgerea naturală a celor trei cursuri de apă a fost modificată în timp de mâna omului. Interesantă şi expunerea directorului Muzeului Regional de Istorie din Ruse, prof. Nikolay Nenov, care a susţinut posibilităţile de dezvoltare a turismului la Dunărea de Jos.

Au fost susţinute comunicări privind prevenirea poluării, controlul respectării legislaţiei etc. În program a fost şi vizitarea Falezei Dunării, bonusul care nu costă, dar înseamnă atât de mult pentru o imagine de neuitat a Galaţiului… 

Următoarele două conferinţe din proiect se vor desfăşura în Bulgaria - la Ruse, apoi la Silistra.

Citit 828 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.