Amenzi de 90.000 de lei aplicate de comisarii de mediu gălățeni

Amenzi de 90.000 de lei aplicate de comisarii de mediu gălățeni
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Comisariatul Județean Galați al Gărzii Naționale de Mediu informează că, în luna ianuarie, a realizat 65 de inspecții pe teritoriul județului, cu șapte echipe de control, formate din câte doi comisari. Din totalul inspecțiilor, 26 au fost neplanificate, 14 având loc în urma unor sesizări. S-au mai realizat 12 controale în domeniul transferurilor de deșeuri și mărfuri second-hand. Verificările comisarilor de mediu gălățeni din prima lună a acestui an s-au finalizat cu nouă sancțiuni contravenționale aplicate, din care șase avertismente și trei amenzi, în valoare totală de 90.000 de lei.

Controalele Gărzii de Mediu Galați au vizat operatori care intră sub incidența legislației europene privind clasificarea, etichetarea şi ambalarea substanțelor şi a amestecurilor, a celei privind restricțiile de utilizare a anumitor substanțe periculoase în echipamentele electrice și electronice, precum și a legislației care vizează transferurile de deșeuri.

În aceeași perioadă, Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu a realizat acțiuni de control în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean, la solicitarea acestuia.

Citit 1233 ori Ultima modificare Joi, 08 Februarie 2024 12:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.