Au început manevrele de oprire a Furnalului 3

Au început manevrele de oprire a Furnalului 3
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri au început manevrele de oprire temporară a Furnalului 3 de la ArcelorMittal Galaţi. Acest lucru a fost confirmat de către purtătorul de cuvânt al administraţiei Combinatului, Dorian Dumitrescu, care a completat spunând că este vorba despre o oprire temporară şi nu una definitivă.

Acest lucru presupune, practic, golirea furnalului şi menţinerea unei anumite temperaturi, astfel încât producţia să poată fi reluată oricând, fără probleme.

La începutul lunii, în 4 noiembrie, oficialii ArcelorMittal Galaţi au anunţat că urmează o ajustare a producţiei, pusă pe seama condiţiilor de piaţă din regiune, în special cele din Turcia. Acest lucru însemna, mai precis, oprirea Furnalului 3 pentru cel puţin două luni, timp în care ArcelorMittal va funcţiona cu un singur furnal.

În ce priveşte situaţia din grupul care deţine combinatul siderurgic din oraşul nostru, acesta a fost doar începutul, pentru că în urmă cu câteva zile, în unităţi din Germania şi Franţa care aparţin ArcelorMittal s-au anunţat alte două opriri temporare de furnale.

Deciziile au fost justificate după scăderile de pe piaţa de oţel din Turcia, unde se făceau vânzări importante până nu demult.

Citit 1437 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.