Transporturile aruncă 200.000 de euro pe fereastră

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Transporturilor iroseşte bani publici, circa 200.000 de euro, pentru a evalua modul în care directorii companiilor feroviare de transport călători şi de infrastructură şi-au evaluat unităţile în vederea reorganizării acestora.

Banii vor ajunge la una sau două firme de consultanţă, în urma licitaţiilor anunţate deja pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. „Anunţurile de licitaţie au fost publicate pe SEAP, iar procedura de licitaţie este în curs.

Se caută firme de consultanţă care, în 30 de zile, să evalueze restructurarea de la CFR Călători şi CFR Infrastructură, pentru 100.000 de euro de fiecare companie.

Adică nişte copii de 20 de ani să viziteze regionalele din ţară şi să evalueze cât de bune sunt programele de restructurare propuse de managementul celor două companii, care, în opinia mea, sunt profesioniste”, a declarat, vineri, reprezentantul Federaţiei Naţionale Feroviare „Mişcare Comercial” în Regionala Galaţi, Viorel Istrate.

Situaţia este neclară în interiorul celor două companii feroviare, de Călători şi de Infrastructură, după ce unitatea-soră, CFR Marfă, şi-a înjumătăţit numărul de sucursale, de la opt la patru, la începutul acestei luni şi ar putea recurge la concedieri colective. Printre sucursalele desfiinţate se află şi cea de la Galaţi, care a trecut în subordonarea Iaşiului.

Citit 626 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.