Parteneriat pentru dezvoltarea IMM-urilor gălăţene

Parteneriat pentru dezvoltarea IMM-urilor gălăţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Parcul de Soft şi IPA Galaţi au încheiat un parteneriat pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii din regiunea noastră. IPA Galaţi, institut cu activităţi în cercetare, consultanţă şi tehnică de calcul, este conectat la Enterprise Europe Network, reţea înfiinţată de Uniunea Europeană prin Programul Cadru de Competitivitate şi Inovare în scopul de a facilita dialogul dintre firmele de pe continent, încurajându-le să încheie parteneriate de afaceri sau chiar să se asocieze pentru a se dezvolta.

„Pornind de la premisa că obiectivul principal al reţelei Enterprise Europe Network îl constituie stimularea investiţiilor în inovare, exploatarea rezultatelor cercetării în activităţi economice şi internaţionalizarea afacerilor, IPA Galaţi şi Parcul de Soft îşi propun să colaboreze pe următoarele direcţii:

·    comunicarea reciprocă a noutăţilor ce apar în cadrul programelor naţionale şi europene de cercetare-inovare şi a oportunităţilor pentru depunerea de proiecte;

·    cooperare prin realizarea de parteneriate între cele două instituţii sau alte firme interesate din România şi UE;

·    promovarea rezultatelor cercetării în plan naţional şi internaţional;

·    realizarea de servicii de instruire pe teme europene şi informarea reciprocă asupra participării la diverse manifestări de profil organizate de cele două instituţii sau terţi”, a declarat directorul Parcului de Soft, Constantin Tacea (FOTO).

Practic, IPA Galaţi va organiza sesiuni de comunicare dedicate IMM-urilor, iar Parcul de Soft va pune la dispoziţie spaţiile de desfăşurare a întâlnirilor.

„Parcul de Soft va deveni gazda evenimentelor organizate de IPA Galaţi în aceste scopuri, fie că vorbim de seminarii de informare, conferinţe, evenimente de brokeraj, misiuni economice sau expoziţii”, a explicat Constantin Tacea.

Parcul de Soft a încheiat parteneriate sau acorduri şi cu instituţii de învăţământ şi de formare profesională, precum şi cu furnizori de tehnologie. Este de notorietate relaţia dintre Parcul de Soft şi Universitatea „Dunărea de Jos”, care există încă de la deschiderea Parcului, în 2004.

„Parcul se îndreaptă spre zona de pregătire şi formare a resurselor umane. Privit în ansamblu, Parcul de la Galaţi cumulează competenţele necesare pentru a asigura, atât la nivel de consultanţă, cât şi la nivel de execuţie, necesarul de know-how şi de tehnologie pentru aproape toate sectoarele administrative sau industriale din regiune”.

„Referindu-ne strict la sectorul administrativ – în măsura în care va fi consultat sau i se va cere sprijinul – Parcul poate oferi suportul necesar dezvoltării viitoarelor proiecte privind informatizarea administraţiei publice”, a declarat directorul de marketing al Parcului de Soft, Cătălin Aramă.

În prezent, în Parcul de Soft din Galaţi activează circa 30 de firme româneşti şi internaţionale, care dezvoltă software pentru clienţi interni şi externi. Toate sunt pe profit şi au, în total, circa 350 de angajaţi.

Citit 1126 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.