Negocieri la Damen pentru noul contract colectiv de muncă

Negocieri la Damen pentru noul contract colectiv de muncă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începute la jumătatea lunii octombrie, negocierile pentru noul contract colectiv de muncă la nivelul Şantierului Naval Damen Galaţi, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2012, sunt încă în derulare. Liderul de sindicat Stelian Pavel a evitat să ne dezvăluie cifrele salariilor pe care sindicaliştii le cer pentru anul viitor, dar a afirmat că în discuţie sunt şi câteva îmbunătăţiri ale condiţiilor de muncă, dar şi crearea unor noi locuri de muncă în şantier, în special pentru foştii salariaţi.

„De regulă, oricine îşi doreşte o îmbunătăţire a condiţiilor de muncă, dar adevărul este că în şantier s-au făcut paşi serioşi în acest sens. Stăm chiar mulţumitor. Ne interesează şi locurile de muncă, ale noastre în primul rând, dar şi altele noi, pentru oameni care au fost nevoiţi să plece din şantier, pentru că ne omoară şomajul. Negocierile vor fi terminate atunci când şi noi, şi conducerea vom fi mulţumiţi de rezultat”, spune Stelian Pavel.

La negocierile din şantier participă, pe lângă sindicatul din Damen, şi alte sindicate, cum ar fi cel al angajaţilor din compania Den Breejen, conexă şantierului.

În această perioadă, sindicatul condus de Stelian Pavel face şi demersuri pentru recunoaşterea reprezentativităţii, conform noii Legi a dialogului social. „Din cei 1.580 de salariaţi din Damen Galaţi, peste 1.100 sunt membrii noştri. Deci avem peste 50 la sută plus unul. Am depus toate documentele la Judecătorie, iar decizia pentru reprezentativitate o aşteptăm pe 11 noiembrie”, ne-a mai spus liderul sindicatului din Damen Galaţi.

Citit 2271 ori Ultima modificare Joi, 10 Noiembrie 2011 23:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.