Întreprinzătorii olandezi critică blocarea României

Întreprinzătorii olandezi critică blocarea României
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri olandezi, Bernard Wientjes, liderul Confederației olandeze a industriei și angajatorilor, a criticat din perspectiva comerțului exterior poziția țării sale, care a blocat aderarea la Schengen a României. „Suntem prea ocupați cu problemele interne și nu suficient cu cele din străinătate”, a declarat Wientjes într-un interviu acordat cotidianului Volkskarant cu ocazia nominalizării omului de afaceri drept cea mai puternică persoană din Olanda! ”Guvernul a făcut mare caz în legătură cu aderarea României și Bulgariei la Schengen, dar Olanda este cel mai mare investitor străin din România”, a subliniat Wientjes. Unele dintre cele mai mari investiții olandeze se află la Galați, unde șatierul naval face parte din Grupul Damen. De asemenea, în activitățile conexe construcției de nave sunt prezente în România și alte firme olandeze, ”sateliți” ai Damen. Nu în ultimul rând, tot în baza unor investiții olandeze s-a realizat un modern complex imobliar pe malul Brateșului.

Liderul Confederației olandeze a industriei și angajatorilor, Bernard Wientjes, a declarat că Olanda are nevoie de un ministru al Comerțului Exterior, care să se preocupe de protejarea intereselor oamenilor de afaceri. ”Mi-ar plăcea ca un ministru pentru Comerț Exterior să fie numit imediat, un antreprenor de top care să promoveze interesele noastre peste hotare, a precizat Wientjes.

După cum se știe, Olanda și Finlanda au blocat aderarea la Schengen a României și Bulgariei, afirmând că niciuna dintre ele nu a depus suficiente eforturi pentru a combate corupția. Măsura îi afectează în special pe oamenii de afaceri, menținerea controalelor la frontiere mărind timpul derulării transporturilor internaționale.

Citit 2171 ori Ultima modificare Duminică, 13 Noiembrie 2011 21:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.