Piaţa auto - Autoutilitarele, sufletul transporturilor

Piaţa auto - Autoutilitarele, sufletul transporturilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Aproape 200 de autoutilitare au fost înmatriculate sau reînmatriculate în ultima lună pe piaţa auto gălăţeană * La maşini noi, liderii sunt Iveco, Dacia şi DAF, în timp ce la maşinile de ocazie apasă tare „pe acceleraţie” Mercedes Benz şi Ford * Galaţiul, locul doi la nivel regional ca nivel al înmatriculărilor de autoutilitare *

Segmentul maşinilor utilitare este dominat categoric pe piaţa auto gălăţeană de autovehiculele de ocazie. Dintr-un total de 198 de utilitare înmatriculate în luna octombrie, doar 20 au fost maşini noi, în timp ce 62 au fost maşini de ocazie aduse din alte ţări şi aflate la prima înmatriculare, iar 116 au fost maşini de ocazie reînmatriculate pe piaţa locală, rezultă din datele centralizate de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA). În clasamentul general, Dacia domină şi topul utilitarelor, cu 36 de unităţi înmatriculate, locurile următoare fiind ocupate de Iveco (28 unităţi) şi Mercedes Benz (23 unităţi). Pe poziţii bune se mai află în topul înmatriculărilor din ultima lună şi Ford (22 unităţi), Fiat (21 unităţi),  Volkswagen (17 unităţi) şi Renault (12 unităţi). Pe de altă parte, clasamentul devine mai nuanţat dacă se ţine cont de modul de achiziţie al maşinii.

Autoutilitare, după buzunar

Dintre autoutilitarele noi, cele mai căutate au fost cele produse de Iveco, şase astfel de maşini fiind înmatriculate la Galaţi. Locul doi, cu câte patru maşini, este disputat de Dacia şi Daewoo. Pe locurile următoare se află Renault, cu două utilitare înmatriculate, în timp ce pe Toyota, Mercedes Benz, MAN, Ford au avut câte o maşină înmatriculată pe piaţa gălăţeană.

În clasamentul maşinilor aduse de afară şi aflate la prima înmatriculare, prima poziţie este disputată în preferinţe de autoutilitarele Ford şi cele Mercedes Benz. În luna octombrie, pe piaţa gălăţeană a avut câştig de cauză Mercedes Benz, cu 16 maşini înmatriculate, dar nici Ford, cu 15 maşini înmatriculate nu stă tocmai rău. Pe locul trei se află Volkswagen, cu nouă utilitare de ocazie aflate la prima înmatriculare şi Renault, cu şase maşini.

În ceea ce priveşte tranzacţiile cu maşini de ocazie pe piaţa locală, lider absolut este Dacia, cu 32 de unităţi reînmatriculate. Pe locurile următoare se află Iveco, cu 20 de maşini reînmatriculate şi Fiat, cu 17 unităţi. Mai mult de cinci reînmatriculări au avut Ford şi Mercedes Benz (câte şase unităţi), Scania (cinci unităţi) şi Volkswagen (opt unităţi).

Pe patru roţi în regiune

Piaţa utilitarelor are la Galaţi o forţă destul de mare, dacă e să facem o comparaţie la nivel regional. Astfel, din cele şase judeţe din Regiunea de Sud-Est, Galaţiul, cu 20 de unităţi, a avut în ultima lună cele mai multe utilitare noi înmatriculate, devansând chiar şi Constanţa, care a avut doar 13 maşini noi înmatriculate. La polul opus se află Vrancea şi Brăila, cu doar două şi, respectiv, trei autoutilitare noi înmatriculate. Pe acelaşi segment, la Tulcea a avut opt înmatriculări, iar Buzăul cinci. Dacă este însă să ţinem cont şi de maşinile de ocazie înmatriculate sau reînmatriculate, Galaţiul, cu 198 de unităţi, este devansat de Constanţa, cu 242 de autoutilitare înmatriculate sau reînmatriculate. Destul de bine stau şi Buzăul şi Vrancea, cu 181 şi, respectiv, 164 de unităţi înmtriculate, în timp ce la Brăila au fost 94 de înmatriculări, iar la Tulcea doar 71.

Citit 2162 ori Ultima modificare Duminică, 27 Noiembrie 2011 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.