Electrica se împrumută cu 70 de milioane de euro / Bani pentru parcul eolian de la Frumuşiţa

Electrica se împrumută cu 70 de milioane de euro / Bani pentru parcul eolian de la Frumuşiţa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Furnizorul de energie Electrica SA intenţionează să împrumute până la 70 milioane de euro pentru finanţarea construcţiei unui parc eolian în localitatea Frumuşiţa, judeţul Galaţi.
Compania va selecta banca de la care va lua creditul în urma unei negocieri programate pentru 3 februarie, se arată într-un anunţ al companiei de stat. Electrica intenţionează să construiască un parc eolian şi la Chirnogeni, în judeţul Constanţa.
Prin construcţia celor două parcuri eoliene Electrica va deveni o companie energetică integrată, cu operaţiuni de producţie, distribuţie şi furnizare a electricităţii. Compania este deţinută de stat, prin Ministerul Economiei.

Citit 1364 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

2 comentarii

 • postat de Phill
  Vineri, 30 Decembrie 2011 10:31
  Are dreptate ante-scriitorul , ar trebui investitii in insfrastructura dar .... aspectul principal este CINE CASTIGA din afacerea cu eoliene - in nici un caz consumatorul casnic ! Cam la fel se intampla si in chestiunea drumurilor rutiere, cai CFR etc. : se scumpesc amenzile, biletele etc. dar caile de rulare raman la fel, nu se investeste in infrastructura ...
  0
  0
  Raportează
 • postat de nepriceputeanu
  Joi, 29 Decembrie 2011 19:39
  eu nu inteleg altceva....Electrica spunea ca va scumpi pretul la energie intrucat reteaua de transport este veche si nu prea suporta excesul de electricitate produs de atatea eoliene cate exista la acest moment.
  daca inftrastructura de transport nu mai inchite energie electrica, produsa in exces....de ce chiar electrica trece la producere in exces de curent electric?
  cu acel credit, nu se putea moderniza infrastructura?!?....ca producatori sunt
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.