Dialogul social al surzilor - Patronatele, faţă în faţă cu investiţiile locale

Dialogul social al surzilor  - Patronatele, faţă în faţă cu investiţiile locale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sprijinul autorităţilor pentru mediul de afaceri este sublim, dar lipseşte cu desăvârşire *

Patronatele gălăţene din cadrul Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) au solicitat prezentarea în cadrul Comisiei de Dialog Social ce se va întruni, pe 22 februarie, la Prefectură, prezentarea „investiţiilor semnificative în curs de realizare sau propuse a se realiza în anul 2012”.

„Vrem să vedem şi noi cum ajută sau cum au de gând să ajute autorităţile locale şi judeţene relansarea mediului de afaceri. Vrem, de exemplu, să vedem cum este ajutat pe plan local un potenţial investitor, pentru că, deocamdată, în prezent nu-i oferim decât birocraţie, taxe şi impozite cât cuprinde şi o birocraţie înfioratoare când vine vorba de obţinerea unor avize sau aprobări pentru derularea unor investiţii. Cererea noastră are şi rolul unui semnal de alarmă, pentru că s-a considerat la modul general că „piaţa reglează totul” şi nimeni nu s-a preocupat la modul serios de realizarea unui cadru favorabil derulării unor afaceri. Rezultatul a fost o izolare a Galaţiului, o scădere economică dramatică, dar şi o scădere demografică accentuată comparativ cu alte regiuni ale ţării”, ne-a declarat Marian Filimon, vicepreşedintele CNIPMMR.

Patronatele gălăţene consideră că autorităţile cu putere de decizie inclusiv în ceea ce priveşte conturarea mediului de afaceri gălăţean (Prefectură, Consiliul Local, Consiliul Judeţean etc.) ar trebuie să-şi propună urmare unei strategii comune, benefice pentru întregul mediul economic. „Ar fi necesar un pachet de măsuri care să facă Galaţiul atractiv pentru derularea unor afaceri. De exemplu, facilităţi în racordarea la utilităţi sau, aşa cum se întâmplă în alte oraşe, o serie de scutiri la plata impozitelor locale pentru afacerile aflate la început.

O altă măsură ar fi aceea de a desemna de la nivelul administraţiei locale, pentru investiţiile de peste un milion de euro, o persoană care să sprijine potenţialul investitor în obţinerea avizelor necesare pentru demararea afacerii”, a arătat reprezentantul patronatelor. Acesta a precizat că, în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social va fi prezentat un set de măsuri care ar putea ajuta mediul de afaceri local, dar rămâne de văzut dacă şi autorităţile vor fi receptive în punerea în practică a acestor propuneri.

 

Citit 1381 ori Ultima modificare Joi, 16 Februarie 2012 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.