Ministrul Agriculturii se întâlneşte cu legumicultorii de la Matca, după dezastrul provocat de ger

Ministrul Agriculturii se întâlneşte cu legumicultorii de la Matca, după dezastrul provocat de ger
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, va fi prezent, joi, la Matca pentru a evalua la faţa locului proporţiile dezastrului pe care gerul şi viscolul din ultima perioadă l-au produs solariilor de legume şi pentru a discuta cu fermierii eventualele forme de ajutor sau de asistenţă.

Potrivit datelor deţinute de Ministerul Agriculturii, peste 250 de hectare de solarii din Matca au fost afectate de intemperii. Legumicultorii şi-au văzut serele strivite sub greutatea zăpezii şi a vântului puternic, iar salata, ceapa şi celelalte verdeţuri care ar fi trebuit să ajungă nu peste mult timp pe piaţă au fost îngropate sub nămeţi. Pagubele la nivelul unei gospodării pot fi şi de ordinul sutelor de milioane de lei vechi, în condiţiile în care mulţi dintre agricultori s-au îndatorat în toamnă pentru a pregăti serele pentru recolta din primăvară.

 

Citit 2158 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Februarie 2012 16:33

2 comentarii

 • postat de costel
  Miercuri, 07 Martie 2012 21:45
  Am patit si eu asta acum cativa ani si m-am lecuit sa-l mai fac din folie pe care sa o schimb la 2 sau 3 ani,acum am facut sera din policarbonat si nu am probleme ,ba din contra productia a crescut ca efectul de sera este mai mare. Acoperisul e facut mai gros ca sa reziste la greutate.Si mai ales ca policarbonatul se gaseste pe toate drumurile.Eu am luat de la Geplast ca este mai rezistent,mai dur.Uite ca fac si reclama ....
  0
  0
  Raportează
 • postat de doru
  Joi, 23 Februarie 2012 10:00
  Treaba facuta in pripa si neprofenionist, care sa aduca castiguri imediate si mari iar cand apar situatii de acest gen ,hai fuguta la stat. INTREBARE . Exista in toata acea zona o singura sera construita autorizat, dupa standarde in vigoare cara sa poata fi si asigurata in caz de calamitati ?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.