Magazinul Kaufland de la Ultimul Leu, gata în 2013
Foto: Foto: Bogan Codrescu

Magazinul Kaufland de la Ultimul Leu, gata în 2013
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Construcţia celei mai noi unităţi Kaufland din Galaţi, poziţionată la intersecţia străzilor Brăilei şi Prelungirea Brăilei, se va încheia în prima jumătate a anului viitor


Noul supermarket Kaufland din oraşul nostru, a cărui construcţie a început pe 31 mai, va fi gata în mai puţin de 12 luni, a declarat compania. "Vom deschide al treilea magazin Kaufland în Galaţi, cel mai probabil în prima jumătate a anului 2013", a informat Biroul de Relaţii cu Presa.

Panoul de pe şantier indică, însă, o cu totul altă dată de finalizare a lucrărilor, şi anume 31 mai 2015. E posibil ca perioada de execuţie declarată, de trei ori mai mare decât cea obişnuită pentru un magazin Kaufland, să fie doar modalitatea constructorului de a se asigura că nu va depăşi termenul, având în vedere complexitatea lucrărilor programate la Ultimul Leu. În primul rând, acolo trebuie stabilizat terenul, care s-a surpat de mai multe ori în anii anteriori. Apoi, construcţia în sine este una total atipică pentru companie: parcarea va fi amenajată deasupra magazinului, după cum au dezvăluit anul trecut oficiali ai companiei.

Lucrările, autorizate de Primărie în 2011, sunt executate de compania constănţeană Convas Construct, după proiectele întocmite de firmele clujene Archi Team Consult şi Plan 31 şi de firma vâlceană Proimsat.

Kaufland nu a dezvăluit, deocamdată, valoarea investiţiei pe care o derulează la Ultimul Leu, precizând doar că "investiţia medie pentru un nou magazin Kaufland, în funcţie de oraş şi de valoarea terenului, variază între 6 şi 9 milioane de euro". La Kaufland 1 (inaugurat în 2006) investiţia s-a cifrat la 8 milioane de euro, la Kaufland 2 (deschis în 2010) peste 9 milioane de euro, iar Kaufland Tecuci (inaugurat în 2011) 5 milioane de euro.

Noul Kaufland 2?

Indicativul atribuit de Kaufland România noii sale unităţi din oraşul nostru este Kaufland 2, după cum arată panoul din şantierul de la Ultimul Leu. Alegerea este surprinzătoare în condiţiile în care la Galaţi există deja un magazin cunoscut drept Kaufland 2. Este vorba de cel din strada Henri Coandă, pe care toţi gălăţenii îl numesc astfel. Până de curând, îl numeau astfel şi angajaţii magazinului. Acum, aceştia din urmă îi întâmpină pe clienţi cu formularea "Bună ziua! Kaufland 4".

Reprezentanţii retailerului german spun că unitatea din Micro 40 a avut indicativul 4 dintotdeauna. Site-ul companiei îi contrazice, însă. Pe www.kaufland.ro, în secţiunea "Căutare filiale", magazinul din Henri Coandă are în continuare indicativul 2.

 

Citit 17506 ori Ultima modificare Marți, 17 Iulie 2012 23:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.