O staţie de sortare a pietrişului va fi amenajată pe malul Siretului, la Nicoreşti
Foto: Foto: surse on-line

O staţie de sortare a pietrişului va fi amenajată pe malul Siretului, la Nicoreşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O firmă din Vrancea va amenaja în judeţul Galaţi o staţie de spălare şi sortare a pietrişului şi a nisipului de râu. Cori Grigos SRL va construi staţia pe malul Siretului, în extravilanul satului Mălureni din comuna Nicoreşti, în aval de Barajul Călimăneşti. Staţia va ocupa o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, din care suprafaţa construită va fi de aproape 570 de metri pătraţi, şi va putea procesa 40 de metri cubi de agregate minerale pe oră, respectiv 43.200 de metri cubi pe an.

Lucrarea a primit deja Acordul de Mediu de la Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului. Realizarea lucrării a fost aprobată şi de Primăria Nicoreşti. "Firma are o exploatare balastieră în Lunca Siretului şi va face aici, la Nicoreşti, staţia de spălare şi sortare a pietrişului, nisipului, refuzului de ciur etc., pentru care a primit deja autorizaţia de construcţie", a declarat viceprimarul comunei, Gabriel Gârleanu.

Cori Grigos SRL, cu sediul în comuna vrânceană Pufeşti, a fost înfiinţată în 2005 şi are ca obiect de activitate extracţia pietrişului şi nisipului, a argilei şi caolinului. În 2011, firma a avut o cifră de afaceri de aproape 155.000 de lei şi pierderi nete de 139.000 de lei.

Citit 3132 ori Ultima modificare Miercuri, 08 August 2012 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.