Lovitură de teatru! Toate organizaţiile sindicale din combinat intră azi la discuţii
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Lovitură de teatru! Toate organizaţiile sindicale din combinat intră azi la discuţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindicatul Siderurgistul AMG din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi a ratat la mustaţă intrarea la negocierile salariale ca unic sindicat reprezentativ. Ieri, cu o zi înainte de startul tratativelor, instanţa urma să se pronunţe asupra cererii de recunoaştere a reprezentativităţii depusă de Siderurgistul AMG, dar judecătorii au suspendat judecata după ce un alt sindicat din combinat, Solidaritatea lui Gheorghe Tiber, intervenient în dosar, a ridicat o excepţie de inadmisibilitate a cererii. “Instanţa a rămas în pronunţare pe excepţia ridicată de noi, asupra căreia este aşteptată să se pronunţe mâine (astăzi, n.r.)”, a declarat Tiber.

Timpul câştigat astfel este suficient cât să permită intrarea la negocierile salariale de la ArcelorMittal Galaţi, care încep astăzi, la ora 14,00, a tuturor organizaţiilor sindicale active, dar nereprezentative din combinat. Dacă instanţa i-ar fi recunoscut ieri reprezentativitatea sindicatului Siderurgistul AMG, acesta din urmă ar fi intrat singur la tratativele cu patronatul, or Tiber a vrut să împiedice tocmai acest lucru. “Patronatul, împreună cu o parte din justiţia gălăţeană, vrea cu orice preţ să introducă la negocieri doar Siderurgistul AMG, pentru că pe liderii acestuia îi are la mână”, declara, înaintea şedinţei de judecată, liderul Solidaritatea.
Război în instanţă şi în afara ei
Înfiinţat în urma fuziunii prin absorbţie a sindicatelor uzinale afiliate Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor Metarom, Siderurgistul AMG încearcă de aproape un an să obţină reprezentativitatea în instanţă, dar intervenţiile Solidarităţii în dosar au întârziat pronunţarea. Inclusiv la termenul de ieri, pe lângă ridicarea excepţiei de inadmisibilitate, Gheorghe Tiber a depus două cereri, admise, care nu fac decât să amâne judecata pe fond a cauzei. “I-am cerut instanţei să ne elibereze toate actele care au fost depuse la dosar după 25-26 octombrie, atunci când termenul iniţial de judecată – 20 noiembrie – a fost preschimbat pentru prima dată, fiind devansat doar-doar Siderurgistul AMG intră singur la negocieri. Am mai cerut ca şedinţele de judecată care au loc de acum înainte în cauză să fie filmate”, a spus liderul Solidaritatea.
Intervenţiile din dosar au fost acompaniate şi de presiuni indirecte asupra completului. Astfel, Solidaritatea a susţinut un protest în faţa Palatului Justiţiei ieri, chiar înainte de proces, acuzând corpul judecătoresc de „abuzuri” în favoarea administraţiei ArcelorMittal Galaţi şi a sindicatului Siderurgistul AMG, pe care îl numeşte sindicat galben. Un protest similar ar urma să aibă loc şi astăzi.

 

Citit 1602 ori Ultima modificare Joi, 15 Noiembrie 2012 18:30

3 comentarii

 • postat de adina s.
  Vineri, 16 Noiembrie 2012 17:37
  mafia s-a infiltrat in justitie, politie si toate institutiile importante! nu se mai face dreptate! DNA?! cine sunt cei de la DNA? tot fosti colegi cu restul si tot din sistem. nu sunt impartiali nici aia! zelea codreanu a fost singurul care a vrut sa faca ceva dar l-au omorit mafiotii! nu legionarii l-au omorat pe iorga! asta e o diversiune si o minciuna care se propaga! mai cititi incultilor! Mafia s-a infiltrat in toate sectoarele importante! Dorim curatenie totala!
  0
  0
  Raportează
 • postat de cobra
  Vineri, 16 Noiembrie 2012 09:53
  -Total corect.Am fost prezent in sala si am vazut si auzit provocarile obraznic de murdare ale analfabetului tradator Bezman Ghe.Vorbe de ocara la adresa SOLIDARITATII,special aruncate pt ca acestia sa fie provocati,doar ,doar vor fi evacuati din sala,iar facatura de proces sa se infaptuie cu SIDERURGISTUL unic reprezentant la negociei.Toate astea sub urechile judecatoarei VIERU MONICA cumparate politic de AMG ,care culmea nu il auzea,nu il observa pe nemernic!Iar la incheierea sedintei politrucii de doi bani s-au adresat imperativ judecatoarei cu recomandarea "DATI SENTINTA IN CURSUL ZILEI DE AZI PINA SPRE SEARA NU!"
  Uite ca NU NEMERNICI TRADATORI!
  -Nota bene jurnalistule pt articolul acesta,desi in discrepanta cu articolul "În combinat începe lupta pentru salarii. Azi se dă startul negocierii Contractului Colectiv de Muncă din 2013"!
  0
  0
  Raportează
 • postat de smecher (paznic la otelaria 3,mana-n mana cu talibanii si wbc-ul)
  Vineri, 16 Noiembrie 2012 02:45
  "Patronatul, împreună cu o parte din justiţia gălăţeană, vrea cu orice preţ să introducă la negocieri doar Siderurgistul AMG" ??? TOTAL GRESIT !

  Oricum nu-mi pasa de negocierile astea.Urmaresc,cu interes doar bursa metalelor neferoase de la Londra !

  Hai spor la treaba !
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.