Luptă cu patronatul, dar nu la masa tratativelor! Tiber ripostează la respingerea sa de la negocieri
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Luptă cu patronatul, dar nu la masa tratativelor! Tiber ripostează la respingerea sa de la negocieri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Organizaţia sindicală pe care o conduce ameninţă că va declanşa conflictul de muncă în Combinat, dar nu se ştie dacă va reuşi


Federaţia Sindicală Solidaritatea Virgil Săhleanu a Metalurgiştilor din România i-a cerut joi, în scris, administraţiei combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi să o invite la negocierea contractului colectiv de muncă aplicabil în unitate anul viitor, a anunţat liderul organizaţiei, Gheorghe Tiber.
Semnatar al solicitării, Tiber susţine în document că federaţia pe care o conduce este reprezentativă - calitate confirmată de o sentinţă a Tribunalului Bucureşti din noiembrie 2010 - şi poate participa, deci, la tratativele din Combinat.
Negocierile salariale au demarat deja, fără Solidaritatea Virgil Săhleanu, patronatul apreciind, după studierea documentelor ce i-au fost înaintate, că federaţia nu îndeplineşte condiţiile legale de participare - ea ar fi trebuit să prezinte o sentinţă de dobândire a reprezentativităţii conformă cu Legea Dialogului Social 62/2011, după apariţia căreia sectoarele de activitate au fost reconfigurate, “ramura metalurgică” devenind “sectorul metalurgic”.
O altă federaţie sindicală care a fost respinsă din acelaşi motiv este FSS Metarom. Liderii acesteia au luat, totuşi, loc la masa tratativelor, ca reprezentanţi ai salariaţilor, după ce au strâns semnături de susţinere de la jumătate din siderurgişti. Reprezentanţilor salariaţilor, nouă la număr, li s-au alăturat patru lideri ai Federaţiei Naţionale Sindicale Solidaritatea Metal, singura care, în opinia patronatului, a îndeplinit condiţiile de participare la tratative.
Tiber ameninţă cu greve
Liderul Federaţiei Solidaritatea Virgil Săhleanu spune acum că va aşteapta până luni răspunsul administraţiei şi, dacă acesta va fi tot negativ, va demara procedurile de declanşare a conflictului de muncă. „Dacă nu vom fi invitaţi la negocierea colectivă, ne vom adresa Inspectoratului Teritorial de Muncă pentru a declanşa conflictul de muncă şi greve în Combinat”, a spus Gheorghe Tiber.
Cel mai probabil, conducerea ArcelorMittal Galaţi îşi va menţine punctul de vedere şi ITM va intra în scenă. Inspectoratul va stabili, în primul rând, dacă Solidaritatea Virgil Săhleanu poate declanşa conflictul de muncă. „După ce vom vedea documentele federaţiei, ne vom putea pronunţa în strictă concordanţă cu legea”, a spus şeful ITM Galaţi, Ionel Petrea.
Este greu de spus dacă ITM va putea înregistra conflictul de muncă cu care ameninţă Solidaritatea Virgil Săhleanu, în condiţiile în care nu sunt întrunite condiţiile de declanşare a acestuia, aşa cum sunt ele prezentate în Legea 62/2011, art. 161, lit. a, b, c. Astfel, patronatul a demarat deja negocierile salariale, deci nu poate fi vorba de refuzul de a începe tratativele cu partenerii sociali, iar un schimb de oferte şi revendicări nu a avut loc încă, deci nu poate fi vorba nici de dispute care să împiedice finalizarea negocierilor.
În plus, Legea 62/2011 mai prevede, la art. 160, că un conflict colectiv de muncă poate fi declanşat de organizaţiile sindicale reprezentative care participă la negocierile contractului colectiv de muncă, ori Federaţia Solidaritatea Virgil Săhleanu - chiar dacă şi-ar putea susţine argumentul reprezentativităţii - nu participă, deocamdată, la aceste tratative.
Citit 2422 ori Ultima modificare Joi, 22 Noiembrie 2012 18:08

28 comentarii

 • postat de ANYA
  Marți, 27 Noiembrie 2012 17:20
  pentru Cristina M.

  Esti confuza rau. Sa nu mai creasca salariu la cei cu 500 de euro...dar sa creasca celui care are 2500-3000.ESTI BLONDA?????????????? DAK SE INCHIDE COMBINATUL , NU-TI PASA, DAR VREI MARIRE DE SALARIU. :) SI CINE TE PLATESTE???? SUNT CURIOASA CE FUNCTIE AI...
  0
  0
  Raportează
 • postat de CRISTINA M.
  Luni, 26 Noiembrie 2012 19:01
  MEDICAMENTE VA LUA MATA CAND VEI FI DAT AFARA DIN MINUNATA COMPANIE ARCELOR MITTAL! PENTRU PROSTIE SI PUPINCURISM SI HOTIE! BOULE!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cocsar
  Luni, 26 Noiembrie 2012 00:40
  Bai panarama care te numesti Cobra, bai hermafroditule daca iti pasa de combinat ramineai si nu te autodisponibilizai lingind talpile indiano-franceze pentru citeva mii de euroi. Acum stai si plingi purtator de urna ca esti un mare bou retardat si nu te angajeaza nimeni, cit de prost tu poti sa fii, dar mai ales esti un TRADATOR care ai executat ordinele de inchidere a cocseriei. La acea greva (pe dracu sa va ia de tradatori) ati lasat utilajele nesupravegheate si bateriile de cocsificare s-au dus dracului iar sleahta de la conducerea combinatului chiar va laudat ca ati indeplinit ordinul de distrugere a cocseriei.NENOROCITULE !
  0
  0
  Raportează
 • postat de CRISTINA M
  Duminică, 25 Noiembrie 2012 21:38
  DOAR O MARIRE DE 150% NE-AR MULTUMI SI ASTA DACA AR FI TIMP DE UN AN CEL PUTIN APOI DACA VRETI SA INCHIDETI COMBINATUL NU AVETI DECAT DAR DORIM SLARII DECENTE ADICA DE 500 EURO. MARIREA CONCEDIULUI CU INCA 2 ZILE. CONDITII MAI BUNE DE MUNCA, CURSURI PROFESIONALE GRATUITE. DORIM ECHILIBRAREA SALARIILOR..UNUI MUNCITOR MARIREA CU 150% IAR CEL CARE CASTIGA DEJA PESTE 500 DE EURO SA NU MAI FIE MARIRE DE SALARIU. CEI CARE AU 1000 SA FACA 2500 LEI, CEI CARE AU DEJA 2500 SA FACA 3000, CEI CARE AU 4000-6000 SA RAMANA ASA.

  SI MEDICAMENTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE PENTRU SCHIZOFRENIEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cobra
  Duminică, 25 Noiembrie 2012 20:36
  ASTIA NU NE MAI PRIMESTE LA NEGOCIERI,SALARIATII ESTE CURVE SI TACE.

  LEGEA SPUNE CAM ASEA
  Art. 160
  In cazul conflictelor colective de munca angajatii sunt reprezentati reprezentantii angajatilor participa la negocierile colective
  Art. 161
  Conflictele colective de munca pot fi declansate in urmatoarele situatii:
  a) angajatorul refuza sa inceapa negocierea unui contract
  b) angajatorul nu accepta revendicarile formulate de angajati;
  c) partile nu ajung la o intelegere privind incheierea unui contract

  EU PE CINE REPREZINT ? CA NAM FACUT TABELE
  0
  0
  Raportează
 • postat de BRUNO BORS!
  Duminică, 25 Noiembrie 2012 20:22
  NU VA DAU NIMIC....LA MUNCA SCALVILOR!!! voi nu ati auzit de exploatarea omului de catre om?!! gata cu comunismul...noi suntem capitalisti lacomi!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de bezman
  Duminică, 25 Noiembrie 2012 19:33
  da de ce cereti salarii mai mari bre,eu sunt multumit de ala care i-l am,serios v-a spun,am vorbit si cu altii,ilinca ,harnagea,crisan,radu nelu ,bors,si cu cei de la tesa,care oricum nu au iesit vreodata la vreo greva,si toti sunt multumiti
  0
  0
  Raportează
 • postat de MINCU ADRIAN
  Duminică, 25 Noiembrie 2012 18:45
  HOTIIIIIII!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de pt romeo alias gheorghe
  Duminică, 25 Noiembrie 2012 17:39
  -Si cu puii luati i cu dintii stricati(strepeziti de la "agurida)
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gheorghe
  Duminică, 25 Noiembrie 2012 17:01
  Mie imi convine salariul desi sunt navetist ! 1200 ron + 200 ron bonuri de masa + 12 kg de pui/luna,lapte praf = 1500 ron ! Nu sunt intarzieri la plata salariului iar conditiile de munca sunt foarte bune ! Cine spune ca nu-i multumit e liber sa plece in alta parte sa castige 5000 ron pe luna.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cobra
  Duminică, 25 Noiembrie 2012 10:49
  Eu nu joc asa dar pentru ca un tradator ce posteaza sub diferite nume gen romeo,piton,decretel,w,,fss,ilinca,etc,am zis sa ii tin hangul.Si poate Cristina,Antoneta se vor simti atinse de nemernicul asta!
  Dragul meu tradator bolnav psihic sint cobra si ti-am servit o agurida tocmai buna de mincat.Spor maxim la digerat!
  PS : aceasi agurida o poti servi pe monitorul de galati si implicate galati.
  0
  0
  Raportează
 • postat de agurida
  Duminică, 25 Noiembrie 2012 10:34
  decretel on November 25, 2012 at 5:40 am said:
  0 0 Rate This
  multa gargara ,injuraturi si nimic concret ca de obicei
  nu stiu cati din cei care fac comentarii aici lucreaza in sidex da e clar ca sunteti doar niste chibiti care din lipsa unei activitati zilnice cum ar fi munca va dati cu parerea despre ceva ce credeti ca stiti
  care din voi are idee care este cea mai mare durere a unui siderurgist?
  sa va aud analistitilor

  Reply ↓
  decretel on November 25, 2012 at 6:19 am said:
  0 0 Rate This
  M a intreb cati din cei care se cred mari analisti ai starii combinatului au lucrat sau lucreaza la acest obiectiv economic
  Astept cu mare interes sa imi spuneti si mie care este cea mai mare doleanta aunuia care lucreaza in sidex
  Aveti habar de asa ceva domnilor ,astept raspunsul domniilor voastre

  Reply ↓
  agurida on November 25, 2012 at 8:07 am said:
  0 0 Rate This
  Nu trebuie sa fii analist ca sa stii ce isi doresc siderurgistii.Nici nu cred ca ei mai au curajul sa si ghindeasca daca isi doresc ceva.Se trezesc dimineata mai obositi decit ieri.Ajung la munca,si abia acum incep sa ghindeasca.Ghindesc la ceas,cite ore mai sint pina se termina programul.Gata e ora de plecare,urca in conventiile aproape goale si via spre casa.Se lasa seara.Noapte buna!Ce bine e,miine sint liber.

  Reply ↓
  agurida on November 25, 2012 at 8:17 am said:
  0 0 Rate This
  -In schimb ghindesc altii pentru ei,Bezman,Harnagea,si Macovei!Uitasem de Craciun si Ribo brun!Astia chiar ghindesc nu glumesc.Primii trei sint sculele lui Ribo si Craciun,cu ei se imprastie doar fum.Aaaa da si mai sint ceva ghindaci cu rol de postaciprintre salariatii debusolati.Si un baner mare ce anunta cum doar IMPREUNA REUSIM -FSS&AMG.

  Reply ↓
  agurida on November 25, 2012 at 8:19 am said:
  0 0 Rate This
  Imi doresc salariu mare,si sa fiu sigur ca de ramin membru la FSS nu patesc ceva ca cel de la SNSMR!

  Reply ↓
  agurida on November 25, 2012 at 8:20 am said:
  0 0 Rate This
  -Vreau si bonus,punga de Craciun,pui,si bonuri.

  Reply ↓
  agurida on November 25, 2012 at 8:30 am said:
  0 0 Rate This
  -Si chiar de se inchide sectii dupa sectii vreau sa nu fiu dat afara,vreau loc asigurat doar eu sint la FSS.Uite colegul meu care este la SNSMR poate fi dat el afara nu eu ca am rate la banci,am si CAR,si trei copii la scoala,si sint cuminte,nu ca cel de la Solidaritatea care iese alaturi de Tiber si urla ca liderii mei de la FSS impreuna cu directorii ne ard anual la negocieri!Ca ne inchid sectii si uzine!Ce tot tipa ei ca doar nu sau inchis multe!Uite mai functioneaza un furnal!Inca o otelarie!Si chiar ceva laminoare!Dar aia de la Solidaritatea uita de noua infiintata uzina,uzina celor talentati!Pai stii cite produce uzina Talent!Rautaciosii spun ca ea produce victime!O fi adevarat!Daca este adevarat nu am de unde sa stiu eu de la aglomerare,dar daca este adevarat pentru ca eu cotizez la FSS as dori sa nu ma mutati acolo,ca este frig,si rau,si imi este frica de fisa postului de miine.Uite eu tac,si nu zic nimic de rau despre FSS&AMG,despre afacerile lor.Tac!Dar vreau postul asigurat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Duminică, 25 Noiembrie 2012 07:05
  Hai ca ne meritam soarta, nu mai fiti suparati alti o duc si mai rau . HIHIHI
  Suntem sclavi la golani, sefii nostri se imbogatesc in timp ce noi nu o sa mai avem nici de paine.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Romeo
  Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012 15:47
  @suygeti

  Nu vad niciun siderurgist ofticos pe aici,cel care urla e doar Cobra.S-o suga el sau mai bine faceti impreuna un 69 !
  Babalailor !
  0
  0
  Raportează
 • postat de suygeti pula fraierilor
  Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012 15:20
  siderurgisti sugeti ***a cata oaRA IN VIATA de la bezman ,crisan ,etc
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA
  Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012 12:42
  Ultimul ccm SOLIDARITATEA NU LA SEMNAT,PT A NU FI PARTASA LA NEMERNICIA CELUI BONUS.
  Faza frumoasa este ca nemernicii asa zisi reprezentanti,desi au fost de acord cu batjocoritoarea oferta a bonusului,nu apare cu semnatura pe CCM editat si tiplat!Sau rugat de AMG sa nu il tipareasca cu semnaturile TRADARII,pt ca salariatii fabricii sa nu ii ia la pietre!In ghindirea ca si acum ei sa fie la "butoanele"noii TRADARI.
  Uite-i sint la masa!
  Salariati ai fabricii Mittal -BUCURATI-VA DE EI!
  0
  0
  Raportează
 • postat de cobra
  Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012 12:33
  FSS METAROM nu partcipa la negocieri,dar participa pe baza FALSELOR TABELE CU SEMNATURI COPIATE DE LA JUMATATE DIN SIDERURGISTI!
  Ejale mare iar!Romanii sint un popor ce isi doreste multe ,dar nu stie sa si sustina!

  Clar daca cei tradatori de la Siderurgistul vor "negocia"alaturi de prietenii lor AMG incepe bursa zvonurilor.Ba se mareste cu 10 -15-chiar 25% daca renuntam la protectia sociala.ASTA II DOARE PE AMG&FSS ELIMINAREA PROTECTIEI SOCIALE.Daca salariatii accepta asa ceva nu mai dureaza mult si se va ajunge la jumatate din nr.actual de angajati.Iar acele procente vindute la troc cu protectia,se vor disepa curind.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cobra
  Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012 12:21
  Amicii lui Mittal sau infiltrat la negocieri:Bezma n,Harnagea,si Diaconu,doar ei ne pot teleporta in 2002.
  Citat


  0 #2 RE: Nori negri deasupra Combinatului — cobra 23-11-2012 09:40
  Statistica si naravul mostenit de actualii de la fostii aparatori ai lui Mittal-FSS spune ca DA.
  Citat


  0 #1 2012=2002! — cobra 23-11-2012 09:33
  Vom vedea!Vom trai aceasi tradare din 2002 made in FSS!
  0
  0
  Raportează
 • postat de cobra
  Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012 12:16
  “Lectie” de privatizare la combinatul siderurgic galatean Ştirea cea mai fierbinte din siderurgia mondiala a fost achizitionarea combinatului Krivoi Rog Stal din Ucraina, o unitate cu 57.000 de angajati, de catre Mittal Steel, grup englez dupa sediu şi indian dupa bastina, cu fabuloasa suma de 4,8 miliarde dolari. Extraordinara tranzactie nu poate sa nu ne duca cu gandul la privatizarea SIDEX Galati, care avea 27.000 salariati in acel moment, unde acelaşi investitor a platit din cele 70 milioane de dolari pretinse doar jumatate, diferenta de pret fiind evidenta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ilinca
  Vineri, 23 Noiembrie 2012 22:12
  Comentariile postate de Antoaneta si CRISTINA M sunt de fapt ale aceluiasi individ,trompeta sindicalista - COBRA TRAVESTITUL !
  0
  0
  Raportează
 • postat de ANYA
  Vineri, 23 Noiembrie 2012 19:24
  pentru Cristina M.

  Esti confuza rau. Sa nu mai creasca salariu la cei cu 500 de euro...dar sa creasca celui care are 2500-3000.ESTI BLONDA?????????????? DAK SE INCHIDE COMBINATUL , NU-TI PASA, DAR VREI MARIRE DE SALARIU. :) SI CINE TE PLATESTE???? SUNT CURIOASA CE FUNCTIE AI...
  0
  0
  Raportează
 • postat de ANYA
  Vineri, 23 Noiembrie 2012 19:23
  pentru Cristina M.

  Esti confuza rau. Sa nu mai creasca salariu la cei cu 500 de euro...dar sa creasca celui care are 2500-3000.ESTI BLONDA?????????????? DAK SE INCHIDE COMBINATUL , NU-TI PASA, DAR VREI MARIRE DE SALARIU. :) SI CINE TE PLATESTE???? SUNT CURIOASA CE FUNCTIE AI...
  0
  0
  Raportează
 • postat de 666
  Vineri, 23 Noiembrie 2012 19:03
  SA SE MAREASCA SALARIUL DOAR CELOR CARE MERITA ! TRANTORII,HOTII SI NECALIFICATII SA FIE DATI AFARA PRIMIND DREPT RECOMPENSA DOAR UN SUT IN PARTEA DORSALA !

  NU SUTE DE MILIOANE SI SALARII COMPENSATORII ANI DE ZILE !

  NICIUNDE IN LUME NU SE PLATESTE LENEA,HOTIA SI PROSTIA !!!

  FACETI NAIBII CURATENIE SI APOI PLATITI SALARII DECENTE CELOR CARE RAMAN SI MERITA CU ADEVARAT !

  DACA NU SUNTETI IN STARE,INCHIDETI SANDRAMAUA !
  0
  0
  Raportează
 • postat de CRISTINA M.
  Vineri, 23 Noiembrie 2012 17:15
  DOAR O MARIRE DE 150% NE-AR MULTUMI SI ASTA DACA AR FI TIMP DE UN AN CEL PUTIN APOI DACA VRETI SA INCHIDETI COMBINATUL NU AVETI DECAT DAR DORIM SLARII DECENTE ADICA DE 500 EURO. MARIREA CONCEDIULUI CU INCA 2 ZILE. CONDITII MAI BUNE DE MUNCA, CURSURI PROFESIONALE GRATUITE. DORIM ECHILIBRAREA SALARIILOR..UNUI MUNCITOR MARIREA CU 150% IAR CEL CARE CASTIGA DEJA PESTE 500 DE EURO SA NU MAI FIE MARIRE DE SALARIU. CEI CARE AU 1000 SA FACA 2500 LEI, CEI CARE AU DEJA 2500 SA FACA 3000, CEI CARE AU 4000-6000 SA RAMANA ASA.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Antoaneta
  Vineri, 23 Noiembrie 2012 15:52
  Stiti ce sal;ariu aveam in 2003?Aproximativ 7500000 ceea ce acum inseamna 750 .Acum stiti ce salariu am? 980. Deci in 9 ani a crescut salariul cu 200ron.Bataie de joc tinind cont ca preturile au luat-o razna.Si stiti de ce? Pentru ca am acceptat sa fim tratati ca niste sclavi care nu au voie sa-si ceara drepturile.Treziti-va oameni buni si nu mai acceptati sa fiti tratati ca niste oi.Stiti ce raspuns au dat cei de la conducere cind li s-a solicitat marire de salariu pentru angajatii de rand? Ca ei platesc ciobanii,nu oile.Dar nu stiu ca si oile daca nu primesc mancare nu dau lapte?Daca stam cu mainile in san,asteptand sa lupte altii pentru noi, anul viitor o sa ingrosam randurile somerilor daca se va renunta la protectia sociala prevazuta inca in contract.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Accepta ce nu poti schimba dar schimba ce nu poti accepta
  Vineri, 23 Noiembrie 2012 15:50
  Saracii,au luat-o razna... foame mare,monsieur !


  Legea dialogului social

  Capitolul II - Conflicte colective de munca

  Art. 160
  In cazul conflictelor colective de munca angajatii sunt reprezentati de organizatiile sindicale reprezentative sau reprezentantii angajatilor, dupa caz, care participa la negocierile colective ale contractului sau acordului colectiv de munca aplicabil.

  Art. 161
  Conflictele colective de munca pot fi declansate in urmatoarele situatii:
  a) angajatorul sau organizatia patronala refuza sa inceapa negocierea unui contract ori acord colectiv de munca, in conditiile in care nu are incheiat un astfel de contract sau acord ori cel anterior a incetat;
  b) angajatorul sau organizatia patronala nu accepta revendicarile formulate de angajati;
  c) partile nu ajung la o intelegere privind incheierea unui contract sau acord colectiv de munca pana la data stabilita de comun acord pentru finalizarea negocierilor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de vadim
  Vineri, 23 Noiembrie 2012 13:17
  Hotie la drumul mare,asta se intampla in Sidex!Fura directorii de sparg prin tot felul de firme fantoma iar locurile de munca dispar in timp ce se ingroasa numarul somerilor!Au eliminat de la negocieri pe singurul sindicat care indrazneste sa faca ceva opozitie si au acceptat toate slugile care vor semna cu picioarele orice le va cere patronii!Se zvoneste ca administratia a lansat deja o propunere de marire de salariu cu 25% in schimbul renuntarii la protectia sociala adica salarii compensatorii si bonus (sau ordonanta) in cazul concedierilor colective!Va dati seama oameni buni ce tun se pregateste anul viitor ,adica prostimea va fi data afara cu un sut in fund iar smecherii care raman sa termine starvul Sidexului isi vor mari lefurile de mii de euroi cu inca 25%!Treziti-va sclavilor pana nu e prea tarziu!Listele lui Bezman sunt false,nu au umblat dupa nici un fel de semnaturi prin sectii!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bradea
  Vineri, 23 Noiembrie 2012 07:59
  Este un spectacol trist la care asistam cu totii.

  Partea de negociere este strict treaba lor.

  Eu ma intreb asupra partii de legalitate. Cum spune proverbul, nu suntem sat fara caini. Ma astept ca partea autoritatii romane sa intervina sa vada daca este respectata legea. Nu putem sta deoparte sa vedem cum niste straini ne prostesc incalcand legea. De opt ani cei din combinat au tot promis doar bonusuri si o crestere salarila sub rata inflatiei. Anual puterea de cumparare s-a miscsorat.

  Am sa ma argumentez. Cum este legal ca Harnagea si Cerbu care au impreuna un sindicat de 30 de persoane sa participe la negocieri, Modiga Doru are un sindicat de 12 persoane, deci cu sase semnaturi participa la negocieri, iar un Sindicat mare ca al lui Tiber este lasat afara.
  Asta este prosteala pe fata, adica incalcarea legii. Si aici se poate interveni. Acesti lideri care au 12 sindicalisti sunt scosi din productie si le nevoie raspund comenzii.

  Avem campanie electorala, multi candidati promit luna de pe cer, vreau sa vad unuil in stare sa se intereseze de legalitatea negocierilor in combinat. Este obligatia lor sa vegheze la respectarea legalitatii.

  Apoi putem continua dezbaterea publica cu ce au facut indienii, cat de legal au taiat si au distrus combinatul.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.